Вече не купувам бисквитки за чай, научих как да си ги правя сама у дома. В рецептата веднага се влюбих, заради факта, че тестото съдържа само 3 съставки. Освен това можете да правите сладки и солени бисквитки. Подсладени със захар или пудра захар отгоре.
Или можете да добавите провансалски билки, ленени семена и ще излезе вкусен солен крекер, който след това може да се използва като лека закуска . И моята свекърва казва, че тази рецепта е стара, тя е пекла гевреци от такова тесто, топели се в устата.
КРЕКЕРи У ДОМА
Днес редакционният съвет ще ви сподели инструкции за приготвяне на пикантен крекер по рецепта на Олга Матвей. Невъзможно е да се откъснете!
СЪСТАВКИ
260 г брашно
200 г маргарин
100-150 мл бира
захар или подправки на вкус
ПОДГОТОВКА
Смелете маргарина на стайна температура с брашното.
Изсипете малко бира в брашното и маслото. Замесете тестото, след което го съберете на бучка, увийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете тестото от хладилника, разточете го тънко. С обикновен нож, или по-добре с кръгъл с прорези, нарежете тестото първо на ивици, а след това по диагонал, така че да се образуват своеобразни ромбове.
Поставете бисквитките върху лист за печене, застлан с пергамент. Преди да поставите бисквитките върху лист за печене, потопете горната част на всяко парче в захар.
Ако приготвяте солени бисквитки, тогава можете да поръсите сол и провансалски билки върху заготовката. По-добре е да приготвите две разновидности на крекери наведнъж: сладки и солени.
Печете бисквитките във фурна, загрята до 180 градуса за 10 минути. След изпичане охладете бисквитките, не яжте горещи.
Това е всичко, вашият домашен крекер е готов. Приятен апетит!
И за да се запознаете по-подробно с тази рецепта, гледайте видеото
Крекерите се приготвят бързо и лесно у дома. Единственото отрицателно: тези бисквитки се ядат като семки. Правя няколко порции наведнъж и се наслаждавам на вкусни бисквитки цяла седмица!