3-те най-вкусни рецепти с тиквички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
3-те най-вкусни рецепти с тиквички!
2363761
Снимков материал: pixabay.com
3-те най-вкусни рецепти с тиквички!

Вкусни запечени тиквички с кашкавал

Продукти:

2 бр. тиквички или патладжани
1 бр.

морков
1-2 скилидки чесън
майонеза
1 глава лук
копър
кашкавал (сирене или топено сирене)
олио

 Приготвяне
Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина 1.5 см, нареждат се в намазнена тавичка и леко се посоляват. Морковът се настъргва, смесва се с пасирания чесън и майонеза. Тази смес се разпределя върху тиквичките. Отгоре се нареждат полумесеци от лука. Всичко се поръсва обилно със ситно нарязан копър и рендосаният кашкавал (или друг вид сирене). Запича се във фурната за 15-20 минути. По същият начин се приготвят и патладжаните, но след като се нарежат на кръгчета се посоляват, престояват 20-30 минути и се измиват.

Вкусни подлучени тиквички на фурна

 Продукти:
2 бр. тиквички
1-2 стрък пресен чесън
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
сол
зехтин
брашно
оцет

 Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина около 3 мм. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на средна скара, на силна фурна. Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Магданоза, копъра и чесъна се нарязват на ситно. С решетеста лъжица се изваждат тиквичките и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус. Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.

Бързи тиквички на фурна

Продукти:
3 средно големи тиквички
2 яйца
2 с. л. брашно - може и галета
150 гр. сирене
1/2 връзка пресен копър
сол на вкус
черен пипер по желание
1 шепа настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне:

Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето.

Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.

Така получената "каша" се изсипва в тавичка,намазана с мазнина и малко брашно.

Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6мин.

Ястието е вкусно дори и студено. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft