3 ябълки, 3 яйца и получаваш божествен сладкиш! Хрупкава целувчена коричка и фантастичен пълнеж:

вход през zajenata.bg
За Жената
3 ябълки, 3 яйца и получаваш божествен сладкиш! Хрупкава целувчена коричка и фантастичен пълнеж:
10005
Снимков материал: pixabay.com
3 ябълки, 3 яйца и получаваш божествен сладкиш! Хрупкава целувчена коричка и фантастичен пълнеж:

Този ябълков сладкиш много прилича на познатия и любим Дамски каприз от близкото минало. Подготовката му ще ви отнеме около 15 минути, а вкусът му ще ви вълнува дълго след това! В основата му са 3 ябълки и 3 яйца, а ето и лесната рецепта за този Ябълков каприз :

ябълков каприз парче

Дамски каприз с ябълки

Продукти:

За жълтъчния блат:

3 жълтъка

100 г захар

1 пакетче ванилова захар

50 мл прясно мляко

100 мл олио

100 г брашно

половин пакетче бакпулвер

За белтъчния блат: 

3 белтъка

120 г захар

За ябълковия пълнеж:

3 ябълки

50 мл масло

сок от 1 лимон

2 супени лъжици захар

Приготвяне:

Първо пригответе ябълковия пълнеж: Измийте добре ябълките, след това ги обелете и нарежете на тънки резени. Сложете малко масло в тиган на котлона и изчакайте да се разтопи. Когато маслото се сгорещи, сложете ябълките да се запържат малко, докато омекнат.

ябълки в тиган

Отгоре изсипете сока от 1 лимон и 2 супени лъжици захар, след което разбъркайте малко. Когато ябълките са малко по-тъмни и омекнали ги оставете настрана и през това време пригответе жълтъчния блат.

В дълбока купа добавете трите жълтъка и 100 гр.

захар и разбийте с миксер. След това добавете ваниловата захар, млякото и маслото, разбийте отново и накрая добавете брашното и половин пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера.

Изсипете тестото в кръгла форма, за предпочитане с обръч, в която предварително сте сложили малко намазнена хартия за печене. Диаметърът (диаметърът) на моята форма е 24 см.

Разпределете омекналите ябълки върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Преди края на печенето добавете белтъчната плънка.

ябълков сладкиш

Приготвяне на белтъчния сняг: В купа разбийте 3 белтъка със 120 гр. захар до получаване на твърди връхчета. Изсипете внимателно белтъчния сняг върху полуизпечения блат и загладете добре.

ябълков сладкиш с белтъци

Върнете сладкиша във фурната, печете на по-ниска температура, 150 градуса, около 20 минути. След това извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине добре преди да сервирате. 

ябълков каприз

Да ви е сладко!

дамски каприз с ябълки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft