Топящ се в устата ябълков сладкиш. Всеки ще ви поиска рецептата, когато опита резултата. С две думи - просто и вкусно! Ще ви трябват само основни продукти, а ще получите върховен есенен сладкиш с ябълки , несравним по вкус и аромат.
Ябълкова пита с върховен вкус
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 3 ябълки (около 700 г), обелени и нарязани на тънки колелца
- 3 големи яйца
- 180 мл мляко
- 150 г захар
- щипка сол
- 300 г брашно
- 80 г разтопено масло
- 10 г бакпулвер
- 1 бр. / 2 чаени лъжички канела, екстракт от ванилия
- кора от 1 лимон (настъргана)
- сок от 1 лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Смесете яйцата, млякото, захарта, щипка сол и ваниловия екстракт в купа.
Разбъркайте добре всички съставки, за да се комбинират. Добавете разтопеното масло към сместа и разбъркайте отново. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте добре до получаване на гладка смес без бучки.
Добавете нарязаните ябълки, канелата, настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да се покрият ябълките с вкусовете.
Вземете тава и я намажете с малко масло или я постелете с хартия за печене. Изсипете готовата смес в тавата. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути или докато се зачерви отгоре.
Когато сладкишът е готов, извадете го от фурната и я оставете леко да изстине, преди да го нарежете на парчета.
Насладете се на този фантастичен десерт, който е идеален за всеки повод.