Малцът със заквасена сметана е традиционен десерт от украинската кухня. Решихме да го приготвим по няколко причини. Първо, това е чудесна възможност за почивка и релакс. Ястието се пече в порционни форми, което е много удобно. На второ място, десертът изисква минимум съставки и минимум от вашето време. Рецептата за такова лакомство е много проста. На първо място, трябва да разбъркате всички съставки. И тогава просто ги изпращате във фурната.
Освен това бих искал да обърна специално внимание на вкуса. Горещият малц от заквасена сметана прилича на деликатно суфле . Приготвил веднъж такъв деликатес, ще се влюбите в него завинаги!
Съставки
Яйце 3 бр.
Сметана 315 g
Пшенично брашно 25 g
Захар 90 g
Лимонови кори на вкус
Ванилия на вкус
Подготовка
Разбийте заквасената сметана с яйца с миксер, като постепенно добавяте брашно, захар и ванилия. Добавете и малко лимонова кора.
Изсипете готовото тесто във форми за печене.
Изпратете десерта във фурната за 20-30 минути на 180 градуса. Гледайте фурната, за да не изгори малцът.
Малц от заквасена сметана може да се сервира топъл или студен. По желание украсете с горски плодове, пудра захар или мента. Добър апетит