3 яйца, чаша сметана и шепа замразени вишни. Супер свежест посред зима - сладкиш Плодова фантазия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 яйца, чаша сметана и шепа замразени вишни. Супер свежест посред зима - сладкиш Плодова фантазия:
3 яйца, чаша сметана и шепа замразени вишни. Супер свежест посред зима - сладкиш Плодова фантазия:
22471
3 яйца, чаша сметана и шепа замразени вишни. Супер свежест посред зима - сладкиш Плодова фантазия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си само - ароматен, пухкав и свеж плодов сладкиш посред зима! Точно такъв е този изумителен вишнев пирог, с който да оцветите семейната вечеря и да зарадвате близките. Може да приготвите вишневия пирог с пресни череши и вишни, със замразени или такива от компот. Само предварително размразете плодовете и изцедете сока много добре.

Ето как се приготвя този лесен и вкусен сладкиш с вишни :

Вишнев пирог

Продукти:

150 г заквасена сметана

100 г масло

3 яйца

щипка ванилия

щипка сол

110 г захар

200 г пшенично брашно

1,5 ч.л. бакпулвер

200 г пресни вишни/череши без костилка (може замразени или от компот)

Приготвяне:

Не забравяйте да извадите маслото от хладилника 60 минути преди да направите сладкиша. Трябва да омекне добре.

Разбийте яйцата в дълбок съд и добавете мекото масло. Изсипете захарта и ванилията в него. Разбийте за няколко минути с миксер. Захарта трябва да се разтвори, а сместа да бухне.

продукти

След това добавете заквасена сметана и разбийте за 10 секунди.

Брашното трябва да бъде пресято и смесено с бакпулвера и щипка сол. В разбитата смес добавете брашната смес на части, на няколко пъти. Объркайте тестото с миксер до хомогенна консистенция. Тестото трябва да бъде лъскаво и гъсто.

тесто сладкиш

Включете фурната на 180-190 ° предварително да загрее.

Намажете форма с диаметър 23 см с няколко капки олио. Изсипете тестото и го заравнете.

Отцедете черешите в гевгир/сито, така че целият сок да изтече. Течността ще попречи на изпичането. Разпределете плодовете на случаен принцип върху тестото.

вишнев сладкиш

Сложете сладкиша във фурната за половин час. Печете на 180-190 ° до златисто кафяво. Проверете готовността с дървена клечица. Ако тестото не остане върху нея, сладкишът е готов.

Оставете готовия вишнев пай да изстине, преди да го извадите от формата.

Поднесете с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft