3 яйца, 2-3 кори и баничката е готова, докато мигнеш! Даже фурна не включвам - вижте колко е лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 яйца, 2-3 кори и баничката е готова, докато мигнеш! Даже фурна не включвам - вижте колко е лесно:
3 яйца, 2-3 кори и баничката е готова, докато мигнеш! Даже фурна не включвам - вижте колко е лесно:
4518
3 яйца, 2-3 кори и баничката е готова, докато мигнеш! Даже фурна не включвам - вижте колко е лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да знае, защото се приготвя много лесно, бързо, не се цапат много съдовете, а за кратко време се получава едно много вкусно ястие - баница със сирене .

Приготвя се в тиган на котлона, така че дори не е нужно да включвате фурната. Ето какво ви трябва за вкусната и бърза Мързелива баница на тиган :

Мързелива баница на тиган

Продукти: 

  • 3 яйца
  • 1 малка лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка червен сладък пипер на прах
  • 100 г сирене чедър, но можете да използвате и всяко сирене по избор или смес
  • 2 готови кори за баница или повече, ако са тънки, като тези за баклава

И така, основните 3 съставки са: яйца, сирене и кори за баница.

Приготвяне: 

В дълбока купа счупете три големи яйца, посолете с малка лъжичка сол и подправете с малка лъжичка червен пипер на прах. Разбийте добре с телена бъркалка или вилица, докато съставките станат гладки.

яйца със сол

Към разбитите яйца добавете настърганото сирене чедър или друго по ваш избор. Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато сиренето се разпредели в яйцата.

яйца с кашкавал

яйца и сирене

След това вземете и накъсайте с ръка две-три и повече готови пресни кори за баница или баклава, зависи колко са големи и тънки.

баница с късани кори

мързелива баница

Накъсайте ги с ръце на по-малки парчета или произволно.

Разбърквайте от време на време, за да прецените колко кори са ви достатъчни. Трябва да попият в яйцата и да се получи гъста, компактна смес.

смес за баница

Ако печете баницата във фурната, трябва да я включите да загрява на 180-200 градуса, а печенето в тиган става много по-бързо.

Тиганът се намазва с малко олио по дъното и стените, след което вътре се изтръсква цялата тестена смес. Разстелете я равномерно и я оформете.

баница в тиган

Сложете да се пече на умерен-слаб огън, под капак, за 5 минути.

смес за баница в тиган

баница под капак

Използвайте шпатула, за да повдигнете баницата, за да проверите дали е готова. 

баница зачервена

Ако има хубав златистокафяв цвят, време е да я обърнете с помощта на голяма чиния. След това я запечете от другата страна, покрита, за още 5 минути. 

баница на тиган

Поднесете готовата баница с чаша айрян или кисело мляко.

парче мързелива баница

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft