Едва ли има по-любим десерт в графата "лесни и бързи" от бисквитената торта . Днес сме ви приготвили цели 3 рецепти за бисквитена торта , за които няма да ви трябват нито котлон, нито фурна.
1. Бисквитна торта с кондензирано мляко
Продукти:
150 гр.масло
180 гр.варено кондензирано мляко
250 гр.бисквитки
½ блокче шоколад
Приготвяне:
Разбийте размекнатото масло и кондензираното мляко с миксер до гладкост.
Натрошете бисквитките и леко ги минете с точилката. Трябва да останат малки парчета, така че тортата да изглежда по-красива в разрез.
Смесете всички съставки и сложете във форма с подвижно дъно. Ако нямате, сложете сладката маса в тенджера или друг дълбок съд, покрит с прозрачно фолио, така че краищата да се подават отгоре. Това ще улесни изваждането на тортата.
Настържете шоколада на ренде, украсете с него торта и я сложете в хладилник поне за 1-2 часа.
4. Бисквитна торта с крем извара
Продукти:
500 гр.извара
5 супени лъжици заквасена сметана
160 гр.захар
90 гр.масло
1 буркан компот от праскови
400 гр.захарни бисквитки
2 супени лъжици какао
шепа захаросани череши
Приготвяне:
Смесете изварата, 3 супени лъжици заквасена сметана, 100 гр.захар и мекото масло до хомогенна консистенция. Нарежете половинките от праскови на малки кубчета, оставяйки една от тях за украса.
Покрийте формата с прозрачно фолио, така че краищата да висят извън формата. Сложете малко крем на дъното. Потопете няколко бисквитки в прасковен сироп и поставете върху крема. Оставете една бисквитка за украса. Отгоре разпределете друга част от крема и част от плодовете. Повторете слоевете. Последният слой трябва да е от бисквитки. Покрийте тортата с висящите краища на фолиото и я охладете за една нощ.
За глазурата смесете останалата заквасена сметана, захар и какаото в тенджера. Оставете да заври, като бъркате непрекъснато.
Внимателно извадете готовата торта от формата и я обърнете върху десертна чиния. Гарнирайте с резени праскови и череши, леко охладена глазура и нарязани бисквитки.
5. Торта с овесени бисквити
Продукти:
600 гр. заквасена сметана със съдържание на мазнини 25%
180 гр.пудра захар
2 узрели банана
500 гр.бисквитки с овесени ядки
2 чаени лъжички какао
Приготвяне:
Смесете заквасената сметана и пудрата захар. Сложете малко от крема със заквасена сметана на дъното на тортена форма. Изравнете и разпределете резени банан отгоре. Върху банана сложете слой бисквитки и покрийте с още крем. Може да направите по още един слой от всички продукти, като завършите с крема.
Поставете тортата в хладилник за няколко часа, или по-добре, цяла нощ. Поръсете готовата торта с какао.