Колко пъти досега ви се е случвало да ви се звънне на звънеца на вратата и да се появят внезапни гости? Веднага ви хваща паника, че няма нищо готово и масата е празна.
Вместо да се панирате, добре е винаги да имате под ръка тези 3 бързи рецепти.
Необходими съставки:
1 голяма консерва риба тон
2 броя филии вчерашен хляб
Малко мляко
Магданоз
Пипер
Галета
Рибата изцедете от олиото в консервата, изсипете я с вилица и добавете меката част от хляба, предварително напоена в млякото и изцедена.
Въргаля се в хлебни трохи и пържете в олио, докато не позлатеят от всички страни.
Необходими съставки:
400 g брашно
200 ml кисело мляко
1 бакпулвер
1 яйце
200 g твърдо сирене
Сол
Олио
В дълбок съд се изсипва брашното, бакпулвера, солта и всичко се разбърква добре. В приготвената смес добавяте едно яйце и изсипвате киселото мляко. Начупете сиренето и с ръце добре измесете тестото, за да се съединят продуктите. Ако тестото е прекалено меко, добавете още 1-2 супени лъжици брашно.
Тестото разпънете на масата, на която предварително сте посипали малко брашно, за да не ви се лепи и разпънете кора с дебелина от 1 cm, така че да можете с нож да изрежете правоъгълници с размери около 6 х 2.5 cm.
Междувременно поставете тиган с олио да загрява. Количеството олио трябва да бъде достатъчно, за да покрие пирошките. В загрятото олио внимателно сложете по една пирошка и запържете докато не заруменеят от двете страни.
Необходими съставки:
2 чаши брашно
4 супени лъжици олио
1 ½ лъжица бакпулвер
1 супена лъжица сода бикарбонат
1 чаша кисело мляко
400 g колбаси или салам
Кашкавал по желание
Сол
Пипер
В брашното добавете олиото, бакпулвера, сода бикарбоната, киселото мляко, солта и черния пипер.
Омесете тесто на набрашнена повърхност с ръце и направите квадрат.
На тестото равномерно поставете колбасите, омотайте тестото в руло нарежете го на дебели парчета.
Подредете парчетата в тава едно до друго и ги поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса около 20-25 минути.