Тънки, мрежести палачинки с мляко, мед или сладко, а може би и течен шоколад - любим деликатес на малки и големи. Лесно е да се приготвят, приятно е да се експериментира и винаги са много вкусни. Освен всичко останало, този продукт винаги е подходящо да се приготви за закуска и за вечеря.
Редакцията ни събра за вас 3 прости рецепти за палачинки, които ще осветят дори най-сивите ви дни. Ажурна, шоколад и райета - изберете любимата си рецепта и я оценете.
Как да приготвяме вкусни палачинки
Препоръчваме да използвате специален тиган за палачинки с антизалепващо покритие и ниски страни. Ако нямате такъв, ще ви свърши работа и редовен чугунен съд.
Също така използвайте ефективната lifefaku, която ще ускори и опрости процеса на печене на палачинки.
палачинки с вода и мляко
За да приготвите тънки палачинки с мляко и вряла вода, вземете:
500 ml мляко
1 ч.
1,5–2 чаши брашно
2 яйца
1 чаша вряла вода
7 супени лъжици растително масло
Добавете към разбитите яйца, брашното и бакпулвера към млякото. Разбъркайте добре. Изсипете чаша вряла вода в съда, разбъркайте отново и добавете растително масло в края. Ако не искате да бъркате тестото дълго време, комбинирайте всички компоненти и разбъркайте с миксер. Така сместа ще стане хомогенна и без бучки.
Изпържете в горещ тиган от двете страни.
Палачинки с ленти тип зебра
Ще ви е необходимо:
2 чаши брашно
500 ml мляко
3-4 яйца
1 супена лъжица растително масло
2 супени лъжици захар
3 ч. Л. какао на прах
щипка сол
Смесете яйцата, млякото, маслото, сол и една супена лъжица захар. Налейте 1/8 тесто в мерителна чашка или друг съд с чучур, добавете една супена лъжица захар и какао. Разбъркайте.
Загрейте тигана. Изсипете бялото тесто, а отгоре на тънка струя - тъмното. Направи всичко много бързо. Завъртете палачинката от другата страна за буквално 30 секунди.
Шоколадови палачинки
Ще ви е необходимо:
300 g брашно
3 чаши мляко
3 яйца
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао на прах
2 супени лъжици растително масло
щипка сол
Разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете на свой ред чаша мляко и брашно, всеки път внимателно разбивайки сместа. Накрая смесете останалото мляко с тестото.
Изсипете една трета от тестото в купа с чучур - чаша или мерителна чаша. Тя ще служи за създаване на модели. В останалата част се изсипва какао на прах и се смесва добре, така че да не останат бучки. В резултат на това получаваме същата "зебра", точно по обратния начин. Този елемент може да бъде пропуснат, ако искате цели шоколадови палачинки .
Загрейте тигана, налейте малко масло и го разпръснете по цялата равнина. Изсипете в половината лъжичка шоколадово тесто, леко печете. Начертайте тънък поток от случайни модели. Обърнете палачинката и запържете половин минута от другата страна.
В тази рецепта, при пържене, растителното масло се налива само веднъж , преди първата палачинка. След това тиганът вече не може да се смазва, палачинките не изгарят и не се залепват.
Използвайте тези прости рецепти, за да разнообразите закуската на семейството си.