Ако сечудите какво ядене да приготвите с помощта на останалите великденски яйца , ето три супер идеи.
Яйца, пълнени с гъби
4 сварени яйца, 1 малка глава лук, нарязана, 2 супени лъжици зехтин, 150 грама гъби ситно нарязани, 2 супени лъжици майонеза, 1/4 чаена лъжичка кимион или къри на прах.
подготовка
Обелените яйца разрежете ги на половина, жълтъците отстранете от яйцата и ги поставете в друг съд. Лука запържете в зехтин, 5 минути на средна температура. След това добавете белтъка от яйцата и пасирайте заедно с вилица (или с пасатор). Добавете нарязаните гъби, майонезата и подправките.Всичко разбъркайте добре (или изблендирайте). След това напълнете белтъците от яйцата с тази вкусна смес.
Чушки, пълнени с яйца и пармезан
3 червени чушки, 400 грама твърдо сирене (твърдо или пармезан), 2 - 3 супени лъжици заквасена сметана, 1 чаена лъжичка смлян хрян, нарязан копър, 3 сварени яйца.
подготовка
Рендосайте сирене и след това разбъркайте добре със сметаната, добавяйки и хрян и копър.Отрежете долната част на пиперката и извадете семената от нея. Напълнете с част от сместа със сирене оставяйки място за яйцето, така че добавете вареното яйце и върху него отново добавете от сместа със сирене. Поставете пълнените чушки в хладилника да престоят два часа, след това разрежете по диагонал, преди да ги сервирате.
Руло Стефани
500 гр кайма по желание, 1 средна глава лук, 2 скилидки чесън, 1 супена лъжица подправки (зеленчуци), сол и черен пипер на вкус, 2 супени лъжици галета, 1 супена лъжица смлян червен пипер, 1 яйце, 6 твърдо сварени яйца.
подготовка
Чесънът и лукът ситно нарязани и се добавят към каймата. Добавя се и яйцето и останалите съставки.Заедно добре трябва да се смесят. След това се разтяга на фолио предварително смазано с масло. В средата на растегнатото месо се нареждат сварените яйца едно до друго, след това се навива в руло.