3 вкусни рецепти с варени яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 вкусни рецепти с варени яйца
3 вкусни рецепти с варени яйца
7447
3 вкусни рецепти с варени яйца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сечудите какво ядене да приготвите с помощта на останалите великденски яйца , ето три супер идеи.

Яйца, пълнени с гъби

4 сварени яйца, 1 малка глава лук, нарязана, 2 супени лъжици зехтин, 150 грама гъби ситно нарязани, 2 супени лъжици майонеза, 1/4 чаена лъжичка кимион или къри на прах.

подготовка

Обелените яйца разрежете ги на половина, жълтъците отстранете от яйцата и ги поставете в друг съд. Лука запържете в зехтин, 5 минути на средна температура. След това добавете белтъка от яйцата и пасирайте заедно с вилица (или с пасатор). Добавете нарязаните гъби, майонезата и подправките.Всичко разбъркайте добре (или изблендирайте). След това напълнете белтъците от яйцата с тази вкусна смес.

Чушки, пълнени с яйца и пармезан

3 червени чушки, 400 грама твърдо сирене (твърдо или пармезан), 2 - 3 супени лъжици заквасена сметана, 1 чаена лъжичка смлян хрян, нарязан копър, 3 сварени яйца.

подготовка

Рендосайте сирене и след това разбъркайте добре със сметаната, добавяйки и хрян и копър.Отрежете долната част на пиперката и извадете семената от нея. Напълнете с част от сместа със сирене оставяйки място за яйцето, така че добавете вареното яйце и върху него отново добавете от сместа със сирене. Поставете пълнените чушки в хладилника да престоят два часа, след това разрежете по диагонал, преди да ги сервирате.

Руло Стефани

 500 гр кайма по желание, 1 средна глава лук, 2 скилидки чесън, 1 супена лъжица подправки (зеленчуци), сол и черен пипер на вкус, 2 супени лъжици галета, 1 супена лъжица смлян червен пипер, 1 яйце, 6 твърдо сварени яйца.

подготовка

Чесънът и лукът ситно нарязани и се добавят към каймата. Добавя се и яйцето и останалите съставки.Заедно добре трябва да се смесят. След това се разтяга на фолио предварително смазано с масло. В средата на растегнатото месо се нареждат сварените яйца едно до друго, след това се навива в руло.

Краищата на рулото добре се увиват и ги залепвате и намазвате с масло. Сложете го да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около половин час. 

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft