25 Април 2020
6173
Снимков материал: pixabay.com
Почти във всеки дом след Великден остава по някой стар козунак , който дълго отлежава в кутията за хляб, преди да решим окончателно да го изхвърлим на боклука. Но за една домакиня никога не е приятно да хвърля храна, било то твърд като камък великденски хляб .
Е, днес ви предлагаме 3 вкусни начина да оползотворите остатъците от козунака . С тези рецепти няма да остане и трошичка от изсъхналия козунак , а всички ще си оближат пръстите! И така:
1. Пържени козуначени филийки
Заменете обичайния бял хляб в пържените филийки с филийки стар козунак. Когато се напоят в панировката, козуначените филийки разгръщат вкуса си и са просто неустоими! Рецептата ще видите в горния линк.
2. Крем-карамелена пита
Кой не обича крем карамел? Предлагаме ви да го съчетаете с парченцата стар козунак - става малко вълшебство от вкусове!
3. Тирамису със стар козунак
Дори този фантастичен италиански десерт има своята подобрена версия, ако използвате вместо традиционните бишкоти нарязан козунак. Опитайте, страшно вкусно е!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари