Когато говорим за пържено пиле , на ум ни идва веднага вкусна златиста коричка. За съжаление не всеки я харесва и доста специалисти я нарекоха вредна. Мнозина просто се отърват от пилешката кожа, като ядат само месото, поради тази причина. Време е да поговорим дали това наистина е вярно.
Диетолозите съветват да се въздържате от изхвърляне на пилешката кожа от вашата диета. Трябва да призная, че не е неоснователно!
Пилешка кожа за здраве
Браво за сърцето ви.
Не се отказвайте от пилешката кожа само заради мазнините. Като правило се опитваме да избягваме трансмазнините в готовите храни. Такива мазнини могат да се натрупват в тялото ни и да повлияят неблагоприятно на кръвното налягане, но това не е свързано с мазнините в пилешката кожа.
Мононенаситените мазнини в разумни количества са незаменими за нашето здраве. Така например, тялото ни може да получи омега-3 мастни киселини от рибата или авокадото. Но омега-6 съдържа пилешката кожа . Това е незаменим компонент на клетъчните мембрани и други компоненти на клетката. Балансът на тези киселини допринася за здравето на сърцето.
Повече протеини
пилешка кожа съдържа не само мазнини, защото количеството на протеин в нея определено не трябва да се игнорирате. Дори и да броите калории въз основа на съображения за фитнес или диета, пилешката кожа няма да повлияе. Почиствайки пилето от нея, вие изхвърляте здравословни мазнини и протеини, които влияят на метаболизма. Ако избирате между добър метаболизъм и броене на калориите, трябва да имате предвид, че балансът и активността, с която той може да обработва тези калории, са по-важни за тялото ви.
Естествена подправка
По-странно е пилето да се подправя първо, само за да се отървете от кожата по-късно. Въпреки това, сама по себе си, пилешката кожа по време на готвене придава специален аромат без подправки. Ако рецептата все пак изисква добавяне на подправки, можете да не се страхувате, че ястието ще се окаже твърде солено, защото кожата ще го предпази
Побързайте да споделите това с останалите!