Лятото е най-подходящия сезон за организиране на домашни партита, забавления с приятели, приготвянето на риба и екзотични и смели рецепти! Приготвили сме ти специални идеи, с които лесно и бързо да впечатлиш всички с кулинарните си способности.
Печена сьомга с розмарин, зеленчуци и гъби
Какви съставки ти трябват?
- 170 гр. филе от сьомга
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица розмарин
- щипка морска сол и черен пипер
Как да приготвиш рибата?
1.
2. Нарежи чесъна и розмарина.
3. Постели тавата с готварска хартия.
4. Постави вътре филето сьомга и поръси с подправките
5. Печи във фурната 10-15 минути, докато месото стане крехко.
6. Поднеси сьомгата върху плато от зеленчуци и гъби, който предварително трябва да запържиш в тиган.
7. За перфектно и бързо запичане на рибата, изпробвай Стоун Ледженд тава. Голяма правоъгълна тава с Квантаниум каменно покритие, в която можеш да печеш освен месо, зеленчуци, основни ястия, така и десерти. Сега можеш да вземеш Стоун Ледженд тава с отстъпка от 29% в цената.
Продуктите от серия Стоун Ледженд са изработени от естествени минерални частици от камък и титан, които запазват натуралния вкус и полезните вещества в храната.
Зеленчуци и гарнитура
- 1 супена лъжица студено пресовано кокосово олио екстра върджин
- купичка гъби
- 1 скилидка чесън
- Връзка зелено зеле, нарязано на големи парчета
- щипка сол
Как да приготвиш зеленчуците?
1. Почисти гъбите и измий зелените листни зеленчуци.
2. В тиган стопи кокосовото олио. Добави накълцания чесън и гъбите. Запържи леко гъбите в тиган, докато омекнат.
3. Добави зелето. Запържи, докато всичко омекне и подправи по вкус.
4. Серията Стоунд Ледженд предлага и тиган, който ще ти бъде полезен за приготвянето на зеленчуците при изпълнението на тази рецепта. Грабни Стоун ледженд тиган само сега с 40% отстъпка. Продуктите Стоунд Леджендс са с устойчиви на издрасквания покритие и твърда, непореста повърхност, по която храната не залепва и не загаря.
Средиземноморска салата с хумус и риба
Какви съставки ти трябват?
- 4 чаши микс от зелени зеленчуци
- 3/4 чаша сърца от артишок
- 1 чаша сготвен бял боб
- 1 краставица
- 2 домата
- 1/2 чаша маслини Каламата (с отстранени костилки)
- 1/4 чаша борови семки
- 1/2 авокадо, нарязано на кубчета
- 4 супени лъжици предварително приготвен обикновен хумус
- По избор: риба тон, лаврак или ципура
Как да приготвиш ястието?
1. Постави слой зелени листни зеленчуци, а след това краставица, домат, сърцата от артишок, боб, маслини, борови семки и авокадо.
2. По желание топингите могат да бъдат изпечени на фурна в тава или леко загряти на тиган.
3. Сипи по две лъжици хумус отгоре върху всяка салата.
4. Постави рибата в тава в загрята фурна и овкуси с лимон и сол. Печи за 15-20 минути според своето предпочитание.
5. Сервирай рибата и гарнирай със салатата.
Печена каракуда с картофи и моркови
- 1 дафинов лист
- 1 щипка розмарин
- 2 чаши вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 0,5 кг. картофи
- 0,5 кг. моркови
- 1/4 чаша зехтин
- 1 скилидка чесън
- 3-4 парчета риба
- 1/3 чаша бяло вино
1. Обели и нарежи картофите и морковите. Постави ги в Стоун ледженд тиган
2. Измий рибата. Постави я върху картофите и морковите и я захлупи с капак.
4. Междувременно приготви маринатата: вино, олио, вода, чесън, розмарин и дафинов лист.
5. Добави маринатата и печи още 10-15 минути, докато ястието стане готово.
6. Още една рецепта, осъществима със Стоун Ледженд. Припомни си как са готвили храната преди само на каменна плоча, по напълно естествен начин – запазвайки автентичния вкус и аромат. Тествай Стоун ледженд тиган сега! Вземи го с 40% отстъпка в цената