Понякога е толкова простичко да направиш нещо неземно вкусно. Като тези картофено-кашкавалени питки , които ще оберат точките и пред скъпи гости, и пред домочадието.
Картофено-кашкавалени питки
Продукти:
3 големи картофа
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
1 бучка масло
1 ч.л. сол
2 шепи настърган кашкавал
около 1 ч.ч. брашно
Приготвяне:
Сварете картофите и ги отцедете, след което ги намачкайте още топли. Добавете бучка масло, разбъркайте и оставете пюрето да се охлади.
Прибавете солта, яйцето, киселото мляко и кашкавала. Разбъркайте много добре. Добавете на части брашното, ако е необходимо добавете още малко за еластично тесто.
Намазнете леко плота, вземете част от тестото (приблизително колкото една шепа), оформете на топка и го разточете не много тънко.
Поставете кашкавалките в тавичка, покрита с хартия за печене.
Изпечете ги в предварително загрята фурна до златист цвят.
Да ви е сладко!