Взех 3 картофа, чукнах 1 яйце и настъргах парче кашкавал - ела да видиш колко е вкусно, ще ти потекат лигите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 3 картофа, чукнах 1 яйце и настъргах парче кашкавал - ела да видиш колко е вкусно, ще ти потекат лигите!
Взех 3 картофа, чукнах 1 яйце и настъргах парче кашкавал - ела да видиш колко е вкусно, ще ти...
56254
Взех 3 картофа, чукнах 1 яйце и настъргах парче кашкавал - ела да видиш колко е вкусно, ще ти потекат лигите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрумвало ли ви е някога да сложите в тестото варени картофи? Ако още не сте правили този кулинарен експеримент , то днес ви каним да приготвим заедно тези невероятни картофени питки с кашкавал . Варените картофи придават на всяко тесто копринена консистенция и богат вкус, който просто не е за изпускане! Картофените хлебчета може да приготвите и с останалото от предния ден пюре - лесен начин да го използвате повторно.

Ето рецептата за невероятно вкусните питки от картофи

Картофени питки с кашкавал

Продукти:

400 гр. картофи

1 яйце

сол -  на вкус

1/4 ч.ч. смес от подправки 

3 с.л. брашно

150 гр. кашкавал

олио за пържене - на вкус

картофени хлебчета с кашкавал

Приготвяне:

Обелете картофите, нарежете на четвъртинки, добавете вода и сложете на огъня. Веднага след като омекнат, изцедете течността, прехвърлете картофите в купа.

Намачкайте ги на картофено пюре. Добавете жълтъка, сол и сухи подправки. 

Омесете, добавете половината брашно. Желателно е през това време масата вече да се охлади, в противен случай тестото може да „поеме“ твърде много брашно и да се получи жилаво.

Разбъркайте, докато сместа стане мека и леко лепкава. Опитайте се да не добавяте излишно брашно.

Настържете кашкавала и започнете да оформяте хлебчетата. Отделете от тестото парче с размерите на яйце, оваляйте го малко в брашно и притиснете отгоре с длан, за да направите диск. Поставете голяма щипка настърган кашкавал в центъра. Повдигнете краищата нагоре и ги прищипете, така че пълнежът да е вътре. Обърнете и натиснете отново, образувайки плосък диск. Опитайте се да правите питките с еднаква дебелина.

Изпържете ги в горещо олио на умерен огън до златисто-кафяво. Не наливайте твърде много олио.

Поднесете картофените питки веднага, докато са още горещи, а кашкавалът вътре е мек и жилав. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft