Споделяме рецептата за приготвяне на сладко с цели ягоди, с помощта на което можете да спестите най-голямото количество полезни вещества, които се съдържат в плодовете.
Как да приготвим ягодово сладко
СЪСТАВКИ
3 кг ягоди
2 кг захар
Приготвяне
Изберете за сладкото само цели и здрави плодове, добре узрели, но не презряващи.
Внимателно измийте плодовете, като ги почистите от листенцата.
Напълнете чистите, сухи, еднакви по размер буркани до върха с ягоди и покрийте със захар (в размер на 200 г на половин литър). Оставете плодовете през нощта в хладилника, за да пуснат сок..
На следващия ден пригответе голяма тенджера, поставете в нея бурканите с ягоди и напълнете тенджерата с топла вода, така че да остане 2 cm преди шията на буркана.
Оставете водата да заври и оставете да ври в продължение на 5-7 минути, след това внимателно отстранете бурканите и ги затворете с капачки.
Готово!