Огретен от пилешко месо, патладжан и сирене
• 4 броя пилешко филе
• 2-3 патладжана
• 3-4 домата
• 150г настъргано сирене
• 1 чесън
• магданоз или копър по вкус
• Масло
• Смес от подправки за грил
Измий патладжаните и ги нарежи по дължина на тънки парчета. Измий и подсуши пилешките гърди.
Постави патладжана в тиган и запечи от двете страни 2-3 минути. Нареди ги в тавата за печене едно до друго. След това подреди парчетата пиле и редувай парчетата патладжан с пиле. Най-отгоре нареди резенчетата домат. Поръси със сол, пипер и подправки. Отгоре поръси с настърганото сирене. Постави в предварително загрята фурна на 180°C и печи 20-25 мин. Остави да се охлади 10 минути и поднеси!
Екзотичен картофен пудинг
• 2 кг. сладки картофи
• 3 чаши кафява захар и 1 чаша брашно
• 1 шепа стафиди и настъргано индийско орехче
• 1 чаена лъжичка канела на прах
• 1 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша разтопено масло • чаена лъжичка сол и ванилия
• 1 супена лъжица бял ром и сок от лайм
Обели картофите, настръжи ги и ги постави в голяма купа. Добави кафявата захар, брашното и стафидите. Добави кокосовото мляко към картофената смес. Добави стопеното масло, индийското орехче, солта, канелата, ванилията, рома, лимоновия сок и смеси хубаво. Изсипи сместа в тавата за печене. Печи в предварително затоплена фурна на 180 С от 60 до 90 минути.
Рулца от многолистно тесто със спанак
• 2 кг. сладки картофи
• 3 чаши кафява захар и 1 чаша брашно
• 1 шепа стафиди и настъргано индийско орехче
• 1 чаена лъжичка канела на прах
• 1 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша разтопено масло
• чаена лъжичка сол и ванилия
• 1 супена лъжица бял ром и сок от лайм
Ако разполагате със замразен спанак, го оставете да се размрази. Ако е пресен, потопете го във вряща вода 2 минути, а после изцедете и оставете настрани. Ако спаначените листа са големи, нарежете ги на няколко парчета.
Постави спанак върху всяко парче тесто (кори). Добавете малко сол, джинджифил и настъргано индийско орехче. Сипете сладката сметана, а отгоре добавете прошутото и напръскайте с орехите. Завийте руло от всеки лист тесто. Намажи всяко руло с жълтък и го поставете в тавата за печене. Печи на 180-200 С около 40 минути. Намажи изпечените рула с малко вода, завийте ги с алуминиево фолио и поставете в изключената фурна още няколко минути. Нарежи рулата, преди да поднесете - използвайте ги за аперитив, лека вечеря или ордьовър.