Оказа се, че има как бързо и лесно да измием тиганите при това без значение от покритието и материала им, както и колко мръсни и мазни са те:
И така – ето ги и тях:
Силни химикали
Някои тежки почистващи препарати премахват не само цялата мръсотия от тиганите, но и покритието им. След няколко измивания то започва да се отлепва или става лепкава, поради което върху съдовете се появяват вредни сажди.
Всичко това се случва поради факта, че домакините не са много внимателни при избора на почистващ препарат.
Агресивно почистване с гъбата
Много домакини използват грубата/агресивната страна на гъбата за миене. Тя обаче не трябва да се използва за миенето на тигана, тъй като тази част може да надраска повърхността му. Драскотините не пречат на свойствата на кухненските прибори, но не всеки обичат да готвят в развалени тигани.
Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика
Лудост или нещо гениално?
Много готвачи препоръчват да не миете тиганите си. Те спокойно изчакват, докато въглеродните отлагания най-накрая се залепят за приборите, и след това готвят отново във въпросния тиган. Така се образува слой храна, върху който можете безопасно да готвите.