Една от най- любимите закуски на всички ни може да се прави по различни начини. Говорим за бухтичките, които са винаги добър избор за начало на деня
Редакционният ни екип реши да ви сподели три от най-вкусните рецепти за тях , защото във всяка къща те се приготвят по различен начин.
Прости рецепти за бухтички като на баба
Сирена може да се намери във всеки ресторант най-евтината закуска, но вкусът им никога не е същия. Може би това е така, защото домашните бухтички с гъсто кисело мляко и ягодово сладко винаги ще бъдат най-вкусните ?
Бухтички с кисело мляко
Тестото за палачинки, което се използва за палачинки, не е подходящо. То е прекаляно рядко, затова вместо прясно се слага кисело мляко, то ще направи тестото буйно и еластично. Тази рецепта се счита за класика , така че просто не можахме да я игнорираме.
Ще ви трябва:
500 мл кисело мляко
400 г пшенично брашно
1 яйце
1 супена лъжица студена вода
2 с.л. л. захар
8 г ванилия
0,25 ч.л. сол
слънчогледово олио на вкус
Разбийте яйцата с обикновена и ванилова захар, сол и вода (това ще добави малко разкош към тестото). Сложете киселото мляко и бъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавете към течната основа, за да омесите тестото гъсто . Изчакайте, докато на повърхността му се появят мехурчета, това ще означава, че можете да започнете да пържите.
Бухти с кисело мляко
Ще ви трябва:
500 мл кисело мляко
220 г пшенично брашно
1 яйце
4 супени лъжици захар
0,25 ч.л. сол
1 ч.л. сода
Разбийте яйцата със захарта, за предпочитане с миксер. Добавете киселото мляко, изсипете сода и разбъркайте, докато се появят мехурчета . Изсипете пресятото брашно, добавете сол и омесете тестото (по-добре е тестото да се изсипва на части). Готово! Остава само да изпържите.
Бухти с ябълки
За тази рецепта за сладки бухти можете да използвате кисело мляко (за предпочитане домашно приготвено). Интересна идея за десерт или просто обилна закуска с много място за въображение, защото можете да добавите настъргани тиквички към тестото със същия успех.
Ще ви трябва:
180 мл кефир
160 г пшенично брашно
1 ябълка
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
0,25 ч.л. сол
растително масло и захар за глазура на вкус
Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете сол и захар, разбъркайте в брашното. В готовото тесто добавете настърганата ябълка на едро ренде и разбъркайте - консистенцията трябва да се окаже като гъста заквасена сметана. Поставете тестото с лъжица върху тиган с олио и запържете от двете страни и след това малко оставете да къкри под капака за минута-две минути, така че да се изпекат добре вътре ябълките.
Готвенето на бухти е изключително лесно и приятно, те с право могат да бъдат наречени мързеливи палачинки . Сервират се горещи със сладко, конфитюр или пък нещо соленко, според вкуса ви. Както можете да видите, не е необходимо да добавяте мая, за да стане пухкави.
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!