3 рецепти за новогодишната трапеза под лозунга- Вкусни, лесно и красиво!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 рецепти за новогодишната трапеза под лозунга- Вкусни, лесно и красиво!
3 рецепти за новогодишната трапеза под лозунга- Вкусни, лесно и красиво!
18991
3 рецепти за новогодишната трапеза под лозунга- Вкусни, лесно и красиво!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Без значение колко изискани и сложни ястия сложим на празничната трапеза, ако не са вкусни всичко губи смисъл. В допълнение, ястията от месо на Нова година са символ на просперитет в бъдеще. Както казват хората, както посрещнете Новата година- такава ще ви бъде и цялата!

Специално за вас избрахме трите най-добри рецепти за топли празнични ястия . Идеални за всеки, който не е готов да плаща  хиляди левове за вкусна храна. Всички ястия се приготвят  умерено дълго, но като цяло са съвсем прости. 

ястия за новогодишната трапеза

Вкусни топли ястия за Нова година

 

Печено месо "Дипломат"

Трите ни рецепти са вечната класика: месо под кашкавалче, запечено с картофи. Вместо общата опция, включваща използването на майонеза, предлагаме да прекарате допълнителните 10 минути и да направите домашен сос от бешамел . Вкусът на ястието ще се промени, без да можете да го познавате!

ястия за новогодишната трапеза

съставки:

600 грама говеждо месо
1 кг картофи
3-4 лука
3-4 домати
300 г кашкавал
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 щипка индийско орехче
1 супена лъжица слънчогледово масло
1 супена лъжица ппровансални билки
300 грама сос бишамел

Получаване:

Обелете картофите, нарежете на филийки с дебелина 0,5 см. Нарежете месото на филийки, като за шницел, и леко начукайте. Лукът и доматите нарежете на пръстени.

Намажете лист за печене с масло, разстила върху него равномерен слой картофи, леко посолете и поръсете с подправки. След това сложете набитото месо, пипер на вкус, поръсете с индийско орехче. Месото покрива с лукови пръстени и изсипете соса бешамел. Отгоре наредете доматите

Покрийте листа за печене с фолио, изпратете във фурната, загрята до 200 градуса за 35 минути. Извадете фолиото, поръсете силно с настърган кашкавал. Върнете във фурната за 10 минути.

 

Печено пиле със сушени плодове

Само няколко прости манипулации - пред вас не е простото пиле от фурната, а кралицата на празничната трапеза! Гостите ще ви звънят дълго време, като ви молят да им споделяите рецептата.

1 пиле (1,5-2 кг)
0.5кг галета
1 лимон
2 портокала
2 сладки и кисело ябълки
3 супени лъжици стафиди
100 г сливи
200 г сушени кайсии
2 супени лъжици захар
300 мл сухо бяло вино
сол на вкус
черен пипер на вкус

Получаване:

Обелете по 1 портокал и 1 лимон. Почистете пулпата от бялото фолио и семена, нарежете на малки парчета, разбъркайте в купата с галетата, щипка сол и жар. Добавете сок, изцеден от останалия портокал

Подгответе пилето: измийте, изсушете. Разтрийте го с черен пипер и сол. Поставете цитрусовата смес в пилето. Завържете краката на птицата. Поставете трупа на с гърдите си надолу и печете на 200 градуса за 50 минути. След това обърнете птицата и печете още 20-30 минути.

Почистете ябълките от ядрото, нарежете на филийки, поставете в съд за печене. Изпратете вътре и измитите стафиди, сушени кайсии, сушени сини сливи. Поръсете плодове с 2 супени лъжици захар, изсипете виното. Гответе в долната част на фурната за 20-30 минути на 180 градуса.


От варени плодове, излейте течност в тенджера. Добавете останалата захар към сока, гответе като разбърквайте непрекъснато, на средна температура до тъмно златисто кафяво. Изсипете плодовете от карамелен сос, разбъркайте.

Поставете пилето в широка чиния, разстилайте плодовете в карамел.

 

Чешки печен шаран 

Рибата, приготвена по този начин по никакъв начин не отстъпва на говеждото или птичето месо. Уточнението "на чешки", предположихте го, включва използването на опияняващи средства- е познахте ще ви трябва биричка

съставки:

1 голям шаран
250 мл тъмна бира
1 лук
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици слънчогледово масло
50 г масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.л. ким

Получаване:

Почистете рибата (оставете главата, отстранете хрилете), измийте и изсушете с хартиена кърпа. Кръстосано прережете по цялата площ на трупа. Поставете в дълбока купа, покрийте с бира, оставете за 30 минути, след това обърнете и оставете за още 30 минути.

Лукът, нарежете на пръстени и запържете в слънчогледовото масло до златисто кафяво. Поставете маринования шаран на лист за печене като му добавите пържения лук. Задушете рибата с лимонов сок, поръсете със сол, черен пипер и кимион, намажете с масло. Покрийте с фолио.

 

Изпратете във фурната да изпечете на 180 градуса за 40 минути, отстранете фолиото, изсипете рибата с освободения сок, върнете в пещта за 10 минути, за да получите красива коричка.

 

Пожелаваме ви успех в кулинарното творчество и радостно посрещане на Новата година. Ще се радваме, ако харесвате статията и я споделите с вашите приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft