Колко бях изненадана само като разбрах, че мога да ги приготвя за 10 минути и то в микровълновата и да са толкова вкусни .
Днес всичко е различно: в магазина избирам най-големите и отрязвам краката (те са подходящи само за салати и топинги). И след това си правя гъбите, пълнени с кашкавалче
Що се отнася до пълненето, то наистина може да бъде различно . Турция и сметана, галета и праз, картофено пюре и яйца, месо от раци и ориз са невероятни. Но за тези, които не искат да включат фурната, има рецепта за пълнени шампиони със сирене.
съставки
печурки 0,5 kg
кашкавал 200 g
сол на вкус
домат 2-3 броя
Провансалски билки на вкус
подготовка
Извадете краката на гъбите. Няма да ви трябват. Почистете шапки. Посолете на вкус
Нарежете кашкавалът на малки кубчета. Сложете няколко кубчета в шапка. Пълнените гъби се прехвърлят в плоска тавичка
Изпратете ги в микровълновата печка за 10 минути
Междувременно доматите се нарязват на тънки полукръгове. Украсете готовото предястие с домат. Поръсете с подправки и сервирайте
Сервирайте ги топли.