Досега винаги сме си купували готово бутер тесто, защото и идея си нямах как да го приготвя, но след тази рецепта всичко се промени. Не съм и предполагала, че може толкова лесно и бързо да се прави тесто.
Оттогава си приготвям сама тестото! Всичко ми отнема не повече от 15 минути. Правя си даже винаги повечко: ако е необходимо, замразявам го във фризера и като ми потрябва го използвам. Много удобно, препоръчвам ви!
Готвене на бутер тесто у дома
Днес изданието ни ще ви каже как бързо да направите бутер тесто у дома .
СЪСТАВКИ
500 g брашно
400 g масло
1 яйце
0,5 ч.
1 супена лъжица. л. оцет
250 ml вода
ПОДГОТОВКА
Продуктите за приготвяне на бутер тесто трябва да бъдат студени. Затова, преди готвене, дръжте брашното, яйцето и водата в хладилника предварително. И маслото (може да бъде заменено с маргарин) трябва да се държи в продължение на няколко часа във фризера.
Брашното се нарязва на масата. Настъргайте маслото или маргарина. Обърнете внимание, че рендето и маслото трябва да бъдат оваляни в брашно.
Сложете останалото брашно отгоре на маслото. Разбъркайте всичко.
Смесете яйцето, солта и оцета в мерителна чашка. Разбърква се добре и се налива вода в тази смес.
Сместа от яйца се изсипва в масата на маслото с брашното. По-добре е да правите това на етапи, на малки порции.
Тестото не трябва да се меси, а просто да се събере на едно топче. Разделете тестото на необходимите части, увийте го в фолио и го поставете в хладилника за поне 2 часа.
В хладилника тестото може да се съхранява 2-3 дни. Достатъчно е да го обгърнете с прилепващо фолио и да го сложите на средния рафт.
Замразеното тесто може да седи до шест месеца. След размразяване, трябва да се използва в рамките на 24 часа.
Вкусно, бързо и удобно - тези думи перфектно описват тестото от бутер тесто.
Подготвяйки бутер тестото по тази рецепта, вие напълно ще забравите за версията му от магазина!
Споделете полезна рецепта с приятелите си в социалните мрежи, те ще ви благодарят за това.