Чеснова разядка- мажеш на препечена филийка и друго не ти трябва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чеснова разядка- мажеш на препечена филийка и друго не ти трябва
Чеснова разядка- мажеш на препечена филийка и друго не ти трябва
24099
Чеснова разядка- мажеш на препечена филийка и друго не ти трябва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През зимата всички чувстваме острия недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Затова се опитваме да подготвим колкото се може повече консерви през лятото. Днес редакцията ни ще ви каже как да приготвите чеснова паста за зимата , която ще украси всяко ястие. Тази паста може да се добавя към супи, гювечи, сосове и дори да се разстила върху сандвич .

Подправка с чесън, гарантирана за цяла година. А подобна разядка ще спести време и за почистване на чесън за всяко ястие. Просто добавете лъжица или две към супата и се насладете на божествения вкус.

Чесън паста за зимата

250 г чесън
1 ч.л. сол
30 мл зехтин
1 супена лъжица лимонов сок

 

подготовка

Пригответе стерилизиран сух буркан от 300 мл. Най-добре е да съхранявате това в малки буркани, така че можете да поставите чесновата паста в още по-малки буркани.


Обелете 250 г чесън и го нарежете в блендер и направете на пюре. .Добавете 1 ч.л.

в блендера сол, 1 супена лъжица лимонов сок и 30 мл зехтин. Разбийте отново чесновата паста.Прехвърлете  в чист буркан и отгоре намажете с 1 с.л. зехтин и покрийте.

Можете да съхранявате чесновата паста както в хладилника, така и във фризера. Пастата във фризера не се превръща в лед и освен това може да се изсипва на порции във форми за лед и да се покрие с прилепнал фолио

Чесън паста с билки

250 г чесън
1 ч.л. сол
1 супена лъжица ябълков оцет
30 мл растително или зехтин
2 стръка копър

подготовка

Обелете чесъна и го нарежете в блендер. И пастата трябва да стане хомогенна.Натрошете копъра и го добавете към чесъна. Изпратете също сол в купата на пасатора, 1 с.л. оцет и 30 мл растително масло. Разбийте чесновата паста с билки до гладкост. Изсипете ароматната смес в сух, стерилизиран буркан и намажете със зехтин. Затворете плътно и съхранявайте в хладилника.

И така, след 20 минути имате две прекрасни заготовки от чесън. Можете да ядете веднага.  Горещо препоръчваме да опитате и двете рецепти.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft