Защото здравословни са не само чиата, спирулината и киноата...
Все повече хора се обръщат към здравословното хранене и начин на живот, което само по себе си е прекрасно. С "новата мода" обаче идват и множество "странични ефекти", като това да се вманиачаваме толкова в това да се храним по определени норми и тенденции, че представата ни за здравословна храна се изкривява дотолкова, че в нея влизат само модерни супер храни като чиа, спирулина, агаве и още и още.
Лято е.
И да, възможно е да се храним здравословно и да заложим на българското.
Затова решихме да ви припомни три обичани традиционни хапвания, които да включите в лятното си меню. Те не само няма да се отразят зле на фигурата ви за плаж, но и са безумно вкусно и прости. Такава каквато трябва да е всяка здравословна храна.
Едва ли някой се нужда е стъпки за приготвянето на тази наша си вкусотийка, която е идеален вариант както като гарнитура към храненето, така и като междинно хапване.
Толкова освежаващ, вкусен и едновременно засищащ може да бъде само един прекрасен български таратор. С чесън или без, с копър или с орехи, в халба или в купичка - изборът е ваш, просто му се радвайте достатъчно в летните жеги.
Яйцата са една от най-евтините здравословни храни, богати на протеини. Те могат да бъдат приготвяне по толкова много различни варианти, което ги прави истинско съкровище за хората, които искат да се хранят балансирано. А българската традиционна кухня е намерила изключително вкусен техен вариант, при който компания им правят чушлетата и сиренето.