Тази лесна рецепта е вкусна вечеря с малко въглехидрати, която се приготвя само за 30 минути!
Съставки
2 до 3 тиквички, нарязани на полумесеци с дебелина около 1 см
1/4 чаена лъжичка сол
1/3 чаена чаша сметана
3 яйца
1/4 чаша настърган пармезан
3 до 4 скилидки чесън,
1 чаена лъжичка сушен босилек
1/8 чаена лъжичка смлян индийски орех
1/4 чаена лъжичка пресен смлян пипер, или на вкус
1 и 1/2 чаши настърган кашкавал
2 супени лъжици масло
нарязан пресен магданоз
Инструкции
Загрейте фурната до 250˚С.
Намажете съд диаметър 24 см. за печене с масло.
В купа за смесване разбийте сметана, яйцата, сирене, чесъна, босилека, индийското орехче и смлян пипер.
Сложете 1/2 чаша настърган кашкавал над тиквичките.Изсипете приготвения сметанов сос върху тиквичките и сложете парченца масло върху тиквичките и соса.
Печете за 25 минути.
Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал.
Печете още 7 до 10 минути или докато кашкавала покафенее, а тиквичките омекнат.
Извадете от фурната и оставете да престои 10 минути.Гарнирайте с магданоз; Нарежете и сервирайте.
- Може да добавите пиле, но то трябва да бъде предварително сварено и нарязано. Добавете го отгоре върху резени тиквички и след това продължете със заливането с кремообразния сос.
- Каймата / смляното месо също трябва да се сготви, преди да се добави към тиквичките.