Ако още не сте опитвали кюфтета от тиквички , днес ще ви дадем най-вкусната рецепта. За нея ви трябват обикновени съставки, но резултатът е перфектните тиквени кюфтенца със златиста коричка.
Златни кюфтенца от тиквички
Продукти:
3 средноголеми тиквички
3 големи яйца
100 гр. сирене
150 гр. кашквал
1-2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
пресен копър
олио за пържене
Приготвяне:
Настържете измитите тиквички на едро ренде. Поръсете със сол и объркайте. Оставете хубаво да се изцедят от водата за няколко часа. Излейте отцедената течност, а най-добре изстискайте тиквичките с ръце, за да се отдели цялата вода от тях.
Прехвърлете ги в купа, чукнете вътре яйцата, натрошете сиренето, добавете и настъргания кашкавал. Овкусете със счукан чесън, сол, черен пипер на вкус. Най-накрая добавете ситно нарязан пресен копър. Сложете 3 с.л. брашно и разбъркайте сместа.
В тиган сложете олио и поставете на котлона да загрява. Когато е готово олиото, с лъжица гребнете от сместа, пуснете в тигана и внимателно оформете кюфтенце. Изпържете кюфтетата до златисто от двете страни.
Накрая ги отцедете върху хартиени салфетки.
Поднесете кюфтетата от тиквички с кашкавал със сос по желание - чеснов, млечен или билков.