Когато един недокоснат банан остане в плодовата купа , веднага си спомням тази рецепта. И, разбира се, веднага започвам да го подготвям! Нищо не може да бъде по-просто и по-бързо от десерт с банан . И умерено сладкият кремообразен вкус ще бъде толкова запомнен, че в магазина подсъзнателно ще купите няколко банана повече от обикновено!
Необходими са ви само 4 съставки, за да приготвите бананова крем брюле . И не се обезсърчавайте, ако нямате специална горилка, която да създаде характерната кора отгоре. Ще ви покажа как да постигнете това с помощта на конвенционална фурна . Така че нека да започнем!
Съставки
сметана 400 мл
Яйчен жълтък 3 бр.
Захар 4 с.л.
Банан 1 бр
Подготовка
Разбийте леко жълтъците и половината захар
Оставете сметаната да къкри и намалете котлона на слаб огън. Добавете смесения банан и разбъркайте. Оставете отново да заври, свалете от огъня и прекарайте сместа през сито.
Докато разбърквате, изсипете малко кремообразна маса в разбитите със захар жълтъци. След това бързо добавете яйчената смес към сметаната, разбърквайки енергично.
Изсипете сместа от крем брюле в порционни формички, поставете върху рамка за печене. Налейте водата, така че да достигне средата на формите.
Печете десерта за 25-30 минути при 160 ° C и след това охладете за няколко часа
Поръсете охладения десерт с останалата захар и го изпратете до горния рафт на предварително загрятата фурна. Захарта трябва да се превърне в коричка.
Можете да гарнирате готовото бананово крем брюле с парченца плодове. Такова лакомство ще подхожда както на празнична трапеза, така и да угоди на близките ви в делничен ден.