3 яйца, 3 ябълки и 5 минути време - перфектният сладкиш по повод и без повод! То аромат, то вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 яйца, 3 ябълки и 5 минути време - перфектният сладкиш по повод и без повод! То аромат, то вкус!
3 яйца, 3 ябълки и 5 минути време - перфектният сладкиш по повод и без повод! То аромат, то вкус!
2977
Източник: За Жената
3 яйца, 3 ябълки и 5 минути време - перфектният сладкиш по повод и без повод! То аромат, то вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кекс-експрес с 3 ябълки , готов за 5 минути. Много вкусно и семпло, кремообразно, сочно, бързо...

Можете да го приготвяте всеки ден, но и да посрещнете с него скъпите си гости.

Когато ви се сладко и нямате много време за приготвяне на сложни торти или тарти, тогава пригответе този лесен, но много вкусен сладкиш с ябълки и сметана . Ето необходимите продукти:

Кекс-експрес с 3 ябълки

Необходими продукти:

  • 3 (големи) яйца
  • 80 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 100 мл олио
  • 150 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • настъргана лимонова кора
  • 2 с. л. вряла вода
  • 3 ябълки
  • 4 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

Разбийте първо три яйца, престояли на стайна температура в дълбока купа, след което ги разбийте на пяна с електрически миксер. Докато разбивате, постепенно добавете захарта и продължете да бъркате, докато се разтвори напълно.

яйца в купа

Снимка: youtube

яйца и захар

Снимка: youtube

Добавете пакетче ванилова захар. Накрая трябва да се получи светла кремообразна яйчена смес. Настържете малко лимонова кора върху фината страна на рендето и я добавете към сместа. Не забравяйте да измиете добре лимона предварително и да го обработите със сода за хляб.

След това започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато бъркане с миксера. Общо ще ви трябват 150 г брашно. И накрая, не забравяйте да добавите пакетче бакпулвер. Продължете да смесвате, докато съставките станат гладки.

тесто сладкиш

Снимка: youtube

В гладката смес постепенно на тънка струя при непрекъснато разбиване с миксера започваме да добавяме олиото. Накрая добавете две супени лъжици вряла вода към сместа. И разбийте още веднъж, за да получите гладка, еднородна, хомогенна и кремообразна смес.

Изберете три твърди ябълки, за предпочитане с различен цвят, и ги измийте добре със студена вода, след което ги оставете в разтвор на сода бикарбонат и оцет. След като сте ги натрили добре ги нарежете на кубчета с големина на хапка. Ако все още се съмнявате, че ябълките са напръскани прекалено много, обелете ги преди да ги нарежете.

ябълки на кубчета

Снимка: youtube

Застелете по-малка форма с диаметър 20 см с хартия за печене (дъното и ръба), предварително леко намазана с олио, за да залепне по-добре хартията. Изсипете нарязаните ябълки в застланата форма.

форма печене

Снимка: youtube

ябълки във форма

Снимка: youtube

Може да използвате и по-голяма форма, но тогава тортата ще е по-ниска. Разпределете ябълковите резени равномерно и разклатете формата. Изсипете готовата смес отгоре, но внимавайте да покрие цялата повърхност на всички ябълки.

тесто върху ябълките

Снимка: youtube

ябълки в тесто

Снимка: youtube

Заравнете повърхността с лъжица, след това леко разклатете формата и я почукайте от масата, за да запълните всички празнини между резените ябълка.

тесто и ябълки

Снимка: youtube

ябълков сладкиш форма

Снимка: youtube

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или 35 минути в зависимост от фурната.

сладкиш във фурната

Снимка: youtube

Изпеченият сладкиш извадете от фурната и докато изстине, пригответе сместа за поръската: в дълбока купа сложете четири супени лъжици захар и една пълна чаена лъжичка канела на прах. Разбъркайте. След като кексът леко се охлади, махнете ринга и хартията за печене.

готов сладкиш

Снимка: youtube

обърнат сладкиш

Снимка: youtube

Поставете голяма чиния за сервиране отгоре, след което обърнете сладкиша.

обръщане сладкиш

Снимка: youtube

Отстранете долната хартия за печене, след което поръсете сместа от захар и канела върху кекса.

сладкиш с канела

Снимка: youtube

И това е всичко, вашият ябълков сладкиш е готов!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft