Представете си само - ароматен, пухкав и свеж плодов сладкиш посред зима! Точно такъв е този изумителен вишнев пирог, с който да оцветите семейната вечеря и да зарадвате близките. Може да приготвите вишневия пирог с пресни череши и вишни, със замразени или такива от компот. Само предварително размразете плодовете и изцедете сока много добре.
Ето как се приготвя този лесен и вкусен сладкиш с вишни :
Вишнев пирог
Продукти:
150 г заквасена сметана
100 г масло
3 яйца
щипка ванилия
щипка сол
110 г захар
200 г пшенично брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
200 г пресни вишни/череши без костилка (може замразени или от компот)
Приготвяне:
Не забравяйте да извадите маслото от хладилника 60 минути преди да направите сладкиша. Трябва да омекне добре.
Разбийте яйцата в дълбок съд и добавете мекото масло. Изсипете захарта и ванилията в него. Разбийте за няколко минути с миксер. Захарта трябва да се разтвори, а сместа да бухне.
След това добавете заквасена сметана и разбийте за 10 секунди.
Брашното трябва да бъде пресято и смесено с бакпулвера и щипка сол. В разбитата смес добавете брашната смес на части, на няколко пъти. Объркайте тестото с миксер до хомогенна консистенция. Тестото трябва да бъде лъскаво и гъсто.
Включете фурната на 180-190 ° предварително да загрее.
Отцедете черешите в гевгир/сито, така че целият сок да изтече. Течността ще попречи на изпичането. Разпределете плодовете на случаен принцип върху тестото.
Сложете сладкиша във фурната за половин час. Печете на 180-190 ° до златисто кафяво. Проверете готовността с дървена клечица. Ако тестото не остане върху нея, сладкишът е готов.
Оставете готовия вишнев пай да изстине, преди да го извадите от формата.
Поднесете с пудра захар.