Срок : 1 месец
Резултати : 10-15 кг.
Меню "A" сменяте на всеки следващ ден, за да използвате меню "B".
Първа седмица :
ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша топло мляко с чаена лъжичка мед, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб
Меню Б: 1 чаша чай , 1 препечена филийка пълнозърнест хляб, поръсена с магданоз .
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша чай , 2 пълнозърнести филийки с масло, две листа от салата.
Меню Б: 1 чаша прясно мляко, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб, 10-12 репички.
ОБЯД :
Меню A: варена риба с хрян, 2-3 картофа, зелена салата с лимонов сок и зехтин.
Меню Б: гъста зеленчукова супа със зелен грах, парче телешко, 2-3 картофа, плодова салата със захар и лимонов сок.
ЛЕКА ЗАКУСКА:
Меню A: два домата или чаша доматен сок с пълнозърнест тост.
Меню Б: плод или чаша плодов сок с бисквити.
ВЕЧЕРЯ :
Меню А: 1 чаша обезмаслено мляко, 2 пълнозърнести филийки, тънко намазани с мед и магданоз.
Меню Б : чаша мляко, 2 филийки хляб, намазани с мед.
Втора седмица :
ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша сок от плодове или зеленчуци, 1 пълнозърнест тост.
Меню Б : чаша чай с мляко, филия пълнозърнест препечен хляб с мед.
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню A: 2 пълнозърнести филийки с малко масло и извара, 1 чаша чай.
Меню Б: 2 пълнозърнести филийки с месо, 2 домата, 1 чаша чай.
ОБЯД :
Меню A: 2 малки нетлъсти котлета от месо, салата от моркови, плодови сокове .
Меню Б: една чиния със супа, зеленчукова с 1 твърдо сварено яйце, варена риба, 2 картофа, зелена салата .
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню A: 1-2 плодове, бисквити .
Меню Б: 1 чаша мляко и пълнозърнести бисквити.
ВЕЧЕРЯ :
Меню А: 1 чаша масло, мляко, 1 пълнозърнест тост с конфитюр.
Меню Б: 1 чаша чай, 2 резена нискомаслено сирене.
Трета седмица :
ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша кафе, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб с мед.
Меню Б: една чаша мляко с мед, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб.
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша мляко, пълнозърнест тост и масло, рохко яйце, ряпа .
Меню Б: 1 чаша чай, 2 пълнозърнести филийки с шунка, 2 домата .
ОБЯД :
Меню A: 100гр. бифтек запържен на тиган без мазнина, спанак със заквасена сметана, 1 чаша сок .
Меню Б: ориз, задушени гъби, 1 чаша бульон, 2 печени ябълки.
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню A: 1-2 плодове, пълнозърнест препечен хляб .
Меню Б: 1-2 плода, бисквити 1бр .
ВЕЧЕРЯ :
Меню А: една чаша мляко, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб и 200 грама извара .
Меню Б: 1 чаша чай, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб със студено телешко месо , 1 ябълка .
Четвърта седмица :
ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша чай , пълнозърнест препечен хляб с мед.
Меню Б: една чаша мляко , пълнозърнест тост и масло.
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню A: 2 пълнозърнести филийки с масло и нискомаслено сирене , 2 ябълки .
Меню Б: 1 пълнозърнест тост с масло, два меки сварени яйца , 1 чаша чай , 1 ябълка .
ОБЯД :
Меню A: пиле със зеленчуци , 2 супени лъжици пюре от картофи , зелена салата , плодов сок .
Меню Б : 1 чаша бульон, без мазнини, зелен фасул с доматен сос, 2 картофа с маруля , 1 ябълка .
ЛЕКА ЗАКУСКА :
Меню А: 1 чаша сок от моркови, 1 бисквита .
Меню Б: 1 чаша кафе , 1 препечена филийка пълнозърнест хляб .
ВЕЧЕРЯ :
Меню А: една чаша обезмаслено мляко, 1 пълнозърнест тост.
Меню Б: 2 пълнозърнести филийки с пастет, няколко репички.