В началото, като много други, винаги белех чесъна. Но когато една приятелка ми беше на гости, каза, че няма нужда да правя това, а просто да сложа една-две скилидки чесън в пресата за чесън.
Резултатът ще бъде само кашата от чесън.
Така че не е нужно да почиствате нищо и ръцете ви няма да миришат на чесън. Във всеки случай тази опция е по-бърза и лесна, защото не е нужно да се занимавате с почистване.
Един приятел също каза , че е видял този трик от известния готвач Джейми Оливър.
Готвачи по цял свят използват този кухненски уред и никой от тях не бели чесън.
И е добре, когато трябва да обелите само няколко скилидки, но има ястия, които изискват килограми чесън и тогава пресата за чесън е незаменима!
Затова препоръчвам да приемете този метод, защото той наистина работи. Проверено лично!
Също така този кухненски инструмент има и полезни способности, за които малко хора знаят.
Всички ли са забелязали, че пресата за чесън има дупка на дръжката и издатина от другата страна? Ако не, тогава погледнете. Така че тезе преси, които имат са предназначени да премахват и костилките на черешите.
И с помощта на преса можете не само да пресовате чесън, но и черен пипер. Веднага можете да усетите вкусния аромат на пипер.
Можете също да пресовате маслини, каперси, ако ви трябват за рецептата.
И някои хора използват преса, за да счукат ядки. Особено удобно е да счукате лешници например.