30 минутки на бавен огън и прибирам в буркани - да има за цяла зима. Тази рецепта за патладжани никога не ме е предавала!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
30 минутки на бавен огън и прибирам в буркани - да има за цяла зима. Тази рецепта за патладжани никога не ме е предавала!
30 минутки на бавен огън и прибирам в буркани - да има за цяла зима. Тази рецепта за патладжани...
12123
30 минутки на бавен огън и прибирам в буркани - да има за цяла зима. Тази рецепта за патладжани никога не ме е предавала!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и никога да не сте затваряли патладжани през живота си, тази рецепта ще ви накара да опитате! Толкова е вкусно съчетанието на патладжани, чушки и чесънче, че само ароматът те приканва да опиташ. Ето как да си направите чудна туршия от патладжани за зимата:

туршия от патладжани

Туршия от патладжани

Продукти:

2 кг патладжани

800 гр.доматено пюре

150 гр.чесън

1 чаша олио

2 чаши захар

2 с.л.оцет 9%

2 с.л.сол

12 червени чушки

магданоз (зелени подправки) - на вкус

Приготвяне:

Пригответе доматен сок от концентрирана доматена паста.

За да направите това, разредете 800 гр.

паста с вода, за да получите 3 литра сок.

Добавете към получения сок олиото, захарта, солта и оцета по рецептата.

Нарежете патладжаните с кората, без да ги белите, на полукръгчета, нарежете чушките на ивициа, а чесъна на малки парченца.

Сложете всички нарязани зеленчуци в доматения сок и ги оставете да къкрят на много бавен огън за около 30 минути, докато станат готови.

Получената туршия насипете в буркани и стерилизирайте по обичайния начин.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft