300 гр. ягоди, 100 гр.бисквити и само 30 минути - формулата на успеха на перфектната лятна торта с ягоди:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
300 гр. ягоди, 100 гр.бисквити и само 30 минути - формулата на успеха на перфектната лятна торта с ягоди:
300 гр. ягоди, 100 гр.бисквити и само 30 минути - формулата на успеха на перфектната лятна торта...
32800
300 гр. ягоди, 100 гр.бисквити и само 30 минути - формулата на успеха на перфектната лятна торта с ягоди:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ягоди, бисквити, бял шоколад - сигурно вече привлякохме вниманието ви. Няма как нещо, наравено от тези продукти, да не се получи вкусно и зашеметяващо красиво.

Точно такава е тази лесна лятна торта с ягоди - въздушно нежна, сладка и свежа. Неслучайно името ѝ е Ягодов облак - вижте как се прави най-голямата лятна вкусотия с ягоди :

Бисквитена торта Ягодов облак

Продукти:

• 350 гр.ягоди;

• 120 гр.бисквити (бишкоти);

• 2 редчета (от един цял) бял шоколад (без добавки);

• 480 гр.натурално кисело мляко;

• 12 гр.желатин;

• 60 мл вода.

Метод на приготвяне:

1. Залейте желатина с ледена вода, разбъркайте и оставете настрани за известно време, за да набъбнете (колко минути е необходимо, за да направите това, е написано на опаковката му).

набъбнал желатин

2. Измийте ягодите с течаща вода, отстранете опашките с листата и нарежете плодовете на филийки.

3. Покрийте дъното и стените на дълбока купа с прозрачно фолио. Поставете ягодите в купата, така че да покриват дъното и по-голямата част от стените на един слой.

купа с ягоди

4. На водна баня разтопете шоколада, дръпнете от огъня и веднага добавете киселото мляко, след което разбъркайте добре. Ако желаете, можете да засилите сладостта с пудра захар.

крем за торта

5. Разтворете желатина на водна баня и се уверете, че не ври. Когато всички зрънца се разтворят, изсипте желатина на тънка струйка в крема с кисело мляко и разбъркайте добре.

крем с желатин

6. Изсипете част от крема в купата върху ягодите и веднага върху него подредете слой от натрошени бисквити.

Добавете още малко крем. Сложете част от ягодите. Продължете да редувате слоевете, докато купата се напълни, но не забравяйте да направите последния слой от бисквитки.

бисквитена торта в купа

7. Поставете тортата в хладилник за поне 3 часа, но може да стои и цяла нощ.

8. Извадете десерта от хладилника и го обърнете в чиния, която е малко по-голяма от диаметъра на горната част на купата.

Внимателно повдигнете купата, така че тортата да остане върху чинията. Отстранете фолиото и поднесете.

9. Последният безупречен щрих към тортата е разбита сметана с малко захар, а защо не и топка сладолед.

бисквитена торта с ягоди

Ако сте на диета, тази торта определено ще ви хареса - можете да замените киселото мляко с нискомаслено.

Освен това смело може да експериментирате с крема. Например, добавете заквасена сметана. Или комбинирайте сметана и сирене маскарпоне. Ягодите пък могат да бъдат допълнени с други пресни плодове, ще бъде и красиво, и вкусно.

парче ягодова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft