Еклери - мечтата на всеки почитател на десертите с крем ! Нежни, пухкави и пълни с меко вълшебство - ако въздишате по този вкус, ние ще ви научим как да го постигнете у дома с рецептата за тези Сладки домашни еклерчета с неустоим крем:
Сладки домашни еклерчета
Продукти:
250 мл вода
125 мл олио
2 супени лъжици захар
130 г брашно
4 яйца
За крема:
500 мл прясно мляко
250 г захар
300 мл прясно мляко
4 жълтъка
200 г сгъстител
1 ванилова захар
125 г масло/маргарин
Начин на приготвяне на тестото:
Сложете на огъня 250 мл вода, 125 мл олио и 2 супени лъжици захар. Когато заври, отстранете тенджерата от котлона и добавете наведнъж 130 г брашно. Разбъркайте добре, след което продължете да бъркате с миксер.
Оставете тестото да изстине, след което добавете четири яйца, едно по едно. След като едното яйце се поеме напълно от тестото, добавете следващото яйце и збийте непрекъснато с миксера.
Сложете сместа пош или шприц или пък оформете еклерите с лъжица. Редете ги на определено разстояние в тава, застлана с хартия за печене.
Печете на 200 градуса за 25-30 минути без да отваряте фурната (или всеки според собствената си фурна).
Оставете ги да изстинат, след което ги напълнете с крем.
Отгоре поръсете с пудра захар.
За крема:
Добавете 250 г захар към половин литър прясно мляко и оставете да заври. В отделна купа смесете 300 мл мляко, четири жълтъка, 200 г сгъстител и 1 ванилова захар.
Разбийте сместа добре, за да няма бучки, след което прибавете на струя във врящото мляко при непрекъснато бъркане. Оставете крема настрана да се охлади, след което смесете 125 г омекнало масло на стайна температура.