4 глави лук, килце кайма и малко кашкавал - новата супер вкусотия в мрежата! Мога да ги ям всеки ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4 глави лук, килце кайма и малко кашкавал - новата супер вкусотия в мрежата! Мога да ги ям всеки ден:
4 глави лук, килце кайма и малко кашкавал - новата супер вкусотия в мрежата! Мога да ги ям всеки...
15392
4 глави лук, килце кайма и малко кашкавал - новата супер вкусотия в мрежата! Мога да ги ям всеки ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро ми попадна  необичайна рецепта за кюфтета в Интернет и веднага поисках да я пробвам. Очакванията ми бяха оправдани: кюфтета с кашкавал в лучени кръгчета - това е невероятно вкусно и апетитно ястие .

Много са лесни за приготвяне - за да не пържите, може да ги изпечете и на фурна. Без повече приказки - ето фантастичните кюфтета в лучени кръгчета , с които ще си оближете пръстите:

Сочни кюфтета в лучени кръгчета

Продукти:

олио за пържете

4 големи глави лук с диаметър 8 сантиметра или повече

1 килограм кайма (за предпочитане смес от свинско и телешко)

250 грама кашкавал или твърдо сирене

4 кисели краставички

подправки на вкус

За панировката:

3 яйца

брашно

галета

кюфтета в лучени кръгчета

Приготвяне:

Обелете, измийте лука и го нарежете внимателно на пръстени.

Отделете по-големите, а по-малките нарежете на кубчета.

 

Сложете каймата в купата (желателно е тя да съдържа свинско месо), добавете нарязания лук, сол и черен пипер на вкус (можете да добавите и други подправки). Омесете всичко старателно.

Нарежете кашкавала на филийки с дебелина около 5 милиметра, не по-тънки. Нарежете краставичките на малки кубчета. Те могат да бъдат заменени с мариновани гъби.

Пригответе три дълбоки чинии: в едната изсипете брашно, във втората - галета, в третата разбийте яйца. Посолете малко яйцата и разбъркайте с вилица.

Сложете пръстен лук на дъската, напълнете наполовина с кайма, сложете парче кашкавал, малко краставички, покрийте всичко с още малко кайма и с ръце оформете на кюфте, така че каймата да покрива всичко плътно.

Панирайте кюфтетата: първо оваляйте в брашно, след това потопете в яйце и завършете с галета.

Пуснете панираните кюфтета в сгорещено олио, покрийте с капак и пържете 5 минути. След това проверете готовността: времето за готвене зависи от месото и ширината на пръстените.

панирани кюфтета

Готовите кюфтета отцедете върху чиния, покрита с хартиени кърпи.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft