4 естествени начина за най-интензивен червен цвят: Боядисайте великденските яйца без химикали и изкуствени оцветители

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
4 естествени начина за най-интензивен червен цвят: Боядисайте великденските яйца без химикали и изкуствени оцветители
24762
Снимков материал: pixabay.com
4 естествени начина за най-интензивен червен цвят: Боядисайте великденските яйца без химикали и изкуствени оцветители

Червеното е традиционният цвят, с който боядисваме великденските яйца . Той символизира пролятата кръв на Исус Христос при разпъването му на Разпети петък.

Първото яйце трябва да се боядиса в червено, а останалите се боядисват по желание. Днес има много техники за боядисване и рисуване на великденски яйца, но повечето включват изкуствени оцветители.

Затова този път ще се спрем на естественото боядисване и ще ви разкрием няколко трика, за да получите най-красивия и наситен червен цвят на вашите великденски яйца по напълно естествен начин.

Люспи от лук

Това е най-старият начин за боядисване на яйца в червено - достатъчно е да напълните тенджера с люспи от червен лук, да добавите вода (2 литра за 10 яйца), 2 чаени лъжички сол и 1 чаена лъжичка оцет.

Сварете яйцата в тази вода по обичайния начин - когато заврят, оставете да се варят максимум 10 минути на умерена температура, след което свалете тенджерата от котлона и оставете яйцата да изстинат напълно във водата. Ако черупките са предимно тъмни, не ги оставяйте във водата за дълго време, тъй като може да покафенеят.

Ако искате великденските яйца да имат най-красивите естествени шарки, предварително ги украсете с различни билки и растения и ги увийте в тънък чорапогащник.

великденски яйца с листенца

Сок от череши/вишни

Ако искате яйцата да добият поразително наситен червен цвят, сварете ги в сок от череши или вишни. Процедурата е същата като с люспите от лук - яйцата се слагат в тенджера и се заливат със сока от череши с малко сол и оцет.

Сварете ги в сока и ги оставете да изстинат в него.

Цвекло

Ето един добър начин да използвате сока от цвекло, останал в буркана, след като сте изяли сочните грудки. Процедурата е същата като при сока от череши, като ако искате по-меки нюанси на червеното, разредете сока с малко вода.

наситено червени яйца

Смлян червен пипер

Сложете 4 чаени лъжички смлян червен пипер в литър вода, малко сол и оцет и сварете яйцата. Внимавайте да не използвате лют пипер, тъй като може да повреди черупката и да проникне в самото яйце.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft