Днес ще ви споделим една страхотна идея как да си направите сами руло у дома, което е удивително вкусно, не ви трябват много продукти и дори най- ужасната домакиня би се справила с тази рецепта, нищо сложно.
КАК ДА ПРИГОТВИМ РУЛО ВЪВ ФУРНАТА
СЪСТАВКИТЕ ЗА ТЕСТО
75 г брашно
3 яйца
15 г какао
90 г захар
СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА
100 мл мляко
100 г захар
150 г масло
1 ч.л. какао
15 г нишесте
1 ч.л. коняк
СЪСТАВ НА ГЛАЗУРАТА
75 г шоколад
50 г масло
ПОДГОТОВКА
За да направите блата, пресейте брашното и какаото, смесете ги. Разбийте яйцата и захарта, след което добавете какаото и брашното. Омесете тестото с размах.
Изсипете тестото върху хартия за печене. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути, докато омекне. Моля, обърнете внимание, че е важно да не прекалявате с блата тук, в противен случай ще изсъхне и ще се счупи при сгъване.
Вземете памучна кърпа, поръсете я с пудра захар (отнема около 10 грама) и завъртете готовия блат. Извадете хартията, навийте го направо с кърпа и оставете блата да изстине. Обикновено отнема около 20 минути.
За да приготвите крема, смесете 30 милилитра мляко с нишесте, кипнете останалото и разбъркайте на тънка струя, като бъркате през цялото време, изсипете нишестеното мляко, добавете захар. Варете до сгъстяване, отнема около 1-2 минути. Не забравяйте да бъркате през цялото време!
Разбийте омекналото масло и след това добавете към него захарта и крема. Разбъркайте какаовия крем и по желание изсипете коняк. Разбъркайте всичко добре.
Разгънете блата с кърпата, намажете го равномерно с крем и след това направете на руло.
За да приготвите глазурата, разтопете шоколада и маслото на водна баня до хомогенно течно състояние. Покрийте рулото с шоколад.
Поставете готовото руло в хладилник за час.
Това е всичко, вкусното шоколадово руло е готово.
Сега знаете как да приготвите руло във фурната, така че всичко да се получи лесно и без много суетене.