По време на готвене понякога срещаме истински тайни и загадки - има много рецепти, чийто произход остава напълно непознат и до днес. Дори и задълбочено проучване не може да определи кой и с какво е подготвил дадено ястие.
Това важи и за френските бисквитки - котешки език , рецептата която сме ви подготвили днес. Лек бисквитен деликатес е покрит с много тайни и вероятно е бил приготвен в пещите в Париж още през 17 век. А простотата на рецептата и достъпни съставки ще ви позволи лесно да си подготвите една малка част от френската история за вашето семейство.
съставки
масло 100 g
пудра захар 100 g
Яйчни белтъци 3 броя
Пшенично брашно 100 g
подготовка
Омекналото масло се смесва с пудра прах, докато се образува хомогенна маса. Постепенно добавяйте белтъците и брашното и замесете тестото, като консистенцията е подобна на тестото за кифличките.
Бисквитената маса се слага в шприц и върху хартия за печене под формата на тесни линии на разстояние не по-малко от 5 см един от друг се слага. Пече се във фурна предварително загрята до 200 ° C за около 10 минути. Веднага след като са готови езичетата ги извадете, сложете ги в купа и поръсете с пудра захар. АКо желаете да направите по- голяма порция, правопорционално може да увеличите количествата на продуктите.
Също така, ако желаете, можете да покриете "котешкия език" с шоколадова глазура и да поръсите с ядки, както правят домакините в Германия. Ако имате повече време, то може да направите обикновена торта с яйчен крем или заквасена сметана , просто разстилайки слоевете бисквити. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите с приятелите си интересни рецепти!