4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално се топи в устата! Сладкиш, който ще помните дълго:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално се топи в устата! Сладкиш, който ще помните дълго:
4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално се топи в устата! Сладкиш, който ще помните дълго:
336870
4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално се топи в устата! Сладкиш, който ще помните дълго:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвя се много бързо, простичък е, а е толкова вкусен и сочен, че се топи в устата. Всички съставки се смесват, изппича се, залива се със сироп и се украсява с разбита сметана. Ако искате да го приготвите в постен вариант, използвайте малко растително мляко или газирана вода. Вкусът на сладкиша напомня на баклава без кори, но ние го кръстихме просто Орехово реване с грис .

Орехово реване с грис

Продукти (за тава с размери 30х22 см):

  • 4 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша грис
  • 1 чаша орехи
  • 1 чаша брашно
  • 1 бакпулвер

(всичко се мери със същата чаша от 200 мл)

За сиропа:

  • 500 г захар
  • 600 мл вода

За украса:

  • 2 пакетчета суха сметана
  • 200 мл вода
  • 4 супени лъжици захар
  • ванилия
  • смлени орехи

Приготвяне: 

В дълбока купа разбийте четири яйца с 1 чаша захар. Яйцата се разбиват с тел или вилица докато захарта започне леко да се разтапя. След това добавете една чаша мляко, разбъркайте, след това една чаша олио и отново разбъркайте за кратко.

яйца със захар

разбити яйца

Към сместа добавете една чаша грис, 1 чаша смлени орехи, 1 чаша брашно и 1 пакетче бакпулвер. След като добавите всяка съставка, разбъркайте за кратко, за да се включи в сместа.

сладкиш с грис

сладкиш с орехи и грис

Когато стане хубава гладка смес, се изсипва в средно голяма тава, предварително застлана с хартия за печене. Разклаща се и се заравнява, след което се пече половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса.

сладкиш с грис и орехи

тесто орехов сладкиш

За сиропа: 500 г захар се заливат с 600 мл вода и се слагат на огъня да ври, докато захарта се разтвори. Гответе няколко минути, докато захарта се разтвори напълно. Топлият сладкиш се залива с топлия сироп. Оставете сиропа да попие.

захарен сироп

сиропиране реване

За украса: смесете две пакетчета суха сметана с 200 мл вода (може и газирана) и 4 супени лъжици захар, след което разбийте до пяна. Към разбитата сметана добавете 1-2 чаени лъжички ванилия или на вкус.

орехов сладкиш с грис

Оставете разбитата сметана в хладилника за половин час да се охлади, след което я нанесете върху сладкиша и загладете. Отгоре се поръсва със смлени или счукани орехи.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft