4 яйца, чаша мляко, парче кашкавал - супер лесен Кашкавал на фурна. Божествено топящ се в устата...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта неизменно присъства във всеки мамин (или бабин) тефтер. Кашкавалът на фурна неизменно бе сред най-често приготвяните ястия у дома навремето.
Тази страхотна вкусотия днес може и да е малко позабравена, но ние ще ви я припомним с удоволствие! Ето как е прави супер лесен кашкавал на фурна :
Лесен кашкавал на фурна
Продукти:
парче кашкавал - 250 г
4 средно големи яйца
1 чаша (250 мл) прясно мляко
5-6 с.л.брашно
1 к.л.бакпулвер
1 с.л.масло
сол
Приготвяне:
Разбийте хубаво яйцата в купа. Прибавете постепенно млякото, а накрая - брашното, смесено с бакпулвера. Настържетев кашкавала на едро ренде и го добавете към сместа. Посолете на вкус и прибавете лъжица разтопено масло.
Разбъркайте хубаво сместа.
Намажете с масло формата, в която ще печете. Изпечете ястието за около 30 минути на 200 градуса до получаване на златист цвят. Оставете кашкавала да изстине малко и го нарежете на порции.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари