Опитайте тази вкусна рецепта за сладкиш , вдъхновен от най-любимото лакомство на децата - течен шоколад. Получава се мек, пухкав и много ароматен сладкиш , с който да подсладите сутрешното кафенце или да посрещнете скъпи гости.
Сладкиш с течен шоколад
Продукти:
4 яйца
4 с.л. течен шоколад (Нутела)
480 г брашно
250 мл прясно мляко
230 мл растително масло
230 г захар
1 пакетче бакпулвер
1 г сол
1 с.л. нарязани бадеми
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разбийте яйцата в купа, добавете кристалната захар и разбийте на пяна.
Добавете млякото и олиото, и разбъркайте добре до образуване на хомогенна маса.
Сега смесете брашното с бакпулвера.
Постепенно добавете към яйчената маса.
Разбъркайте с бъркалка, докато сместа стане компактна и гладка.
Поръсете с олио тава или форма за печене и изсипете приготвеното тесто върху нея.
Поставете отгоре купчинки течен шоколад.
С помощта на шишче разнесете купчините нутела, така че да образуват шарки.
Накрая поръсете с нарязани бадеми.
Печете в предварително загрята фурна на 175 ° C за 50 минути.
След като го изпечете, пробвайте готовността с дървено шишче и чак тогава извадете сладкиша.
Поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!