Наскоро ми попадна необичайна рецепта за кюфтета в Интернет и веднага поисках да я пробвам. Очакванията ми бяха оправдани: кюфтета с кашкавал в лучени кръгчета - това е невероятно вкусно и апетитно ястие .
Много са лесни за приготвяне - за да не пържите, може да ги изпечете и на фурна. Без повече приказки - ето фантастичните кюфтета в лучени кръгчета , с които ще си оближете пръстите:
Сочни кюфтета в лучени кръгчета
Продукти:
олио за пържете
4 големи глави лук с диаметър 8 сантиметра или повече
1 килограм кайма (за предпочитане смес от свинско и телешко)
250 грама кашкавал или твърдо сирене
4 кисели краставички
подправки на вкус
За панировката:
3 яйца
брашно
галета
Приготвяне:
Обелете, измийте лука и го нарежете внимателно на пръстени.
Сложете каймата в купата (желателно е тя да съдържа свинско месо), добавете нарязания лук, сол и черен пипер на вкус (можете да добавите и други подправки). Омесете всичко старателно.
Нарежете кашкавала на филийки с дебелина около 5 милиметра, не по-тънки. Нарежете краставичките на малки кубчета. Те могат да бъдат заменени с мариновани гъби.
Пригответе три дълбоки чинии: в едната изсипете брашно, във втората - галета, в третата разбийте яйца. Посолете малко яйцата и разбъркайте с вилица.
Сложете пръстен лук на дъската, напълнете наполовина с кайма, сложете парче кашкавал, малко краставички, покрийте всичко с още малко кайма и с ръце оформете на кюфте, така че каймата да покрива всичко плътно.
Панирайте кюфтетата: първо оваляйте в брашно, след това потопете в яйце и завършете с галета.
Пуснете панираните кюфтета в сгорещено олио, покрийте с капак и пържете 5 минути. След това проверете готовността: времето за готвене зависи от месото и ширината на пръстените.
Готовите кюфтета отцедете върху чиния, покрита с хартиени кърпи.
Приятен апетит!