Картофените кюфтета са едно от любимите безмесни ястия и на малки, и на големи. Днес ви предлагаме да ги направите по бързия начин - без да варите картофите предварително и да ги мачкате на пюре.
Стъргани картофени кюфтета
Продукти:
4 средноголеми картофа
100-тина гр.сирене
1 яйце
3 стръка пресен лук
магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
1-2 скилидки чесън
Приготвяне:
Настържете обелените картофи на ситно ренде. Изстискайте ги добре от течността. Добавете яйцето, натрошеното сирене, ситно нарязаните зелен лук и магданоз.
Овкусете сместа със сол, черен пипер и намачкан чесън. Объркайте всичко много добре.
Сложете тиган с олио на котлона на силен огън. Гребвайте от сместа с ръце, оформете картофените кюфтета едно по едно. Пускайте ги в сгорещеното олио.
Намалете котлона наполовина, за да се изпържат добре и да не остават сурови отвътре. При пърженето притискайте леко кюфтетата в тигана, за да се сплескат.
Когато се изпържат от едната страна, обърнете ги от другата.
Стават много вкусни, с хрупкава златиста коричка.