Ето един естествен начин за лечение на метеоризъм, трябва да разберете, че някои лечебни растения могат да бъдат много ефективни.
Например кимион, копър, канела и джинджифил.
Естествени средства срещу метеоризъм и подуване на корема
1. Кимион
Добавянето на малко количество семена от кимион в храната може да бъде много полезно в борбата с метеоризма.
Кимионът, премахвайки метеоризма, също ще помогне за намаляване на коремната болка, която причинява. И като цяло, като е богат на кимион алдехид, той допринася за добрата работа на стомашно-чревния тракт.
Не само това, черният кимион се споменава и като ефективно решение, тъй като е богат на алкалоиди и етерични масла. В този случай се предлага комбинирането му с мед и други лечебни растения.
2. Копър
Второто лекарство срещу метеоризъм, разбира се е копърът. Всъщност както семената, така и корените и листата се използват за улесняване на изхвърлянето на газове от храносмилателния тракт.
Копърът е особено често срещано лечебно растение в храносмилателната система. Особено когато страдаме от подуване на корема след хранене. В допълнение, той е и добър регулатор на червата, както при запек, така и при диария.
Можем да приемаме запарка от копър, както и да го добавяме към сурови салати, сокове, смутита, яхнии. Можете също да го приемате на капсули или да използвате етеричното му масло за масаж на корема.
3. Канела
Канелата е особено популярна подправка, която се откроява със своите противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни, антидиабетни и противоракови свойства. Следователно, тя е и мощен храносмилателен агент.
Канелата е много полезна, когато става въпрос за естественото лечение на метеоризъм и освобождаването на газове като цяло. Препоръчва се и при нарушено храносмилане, чревни паразити и за подобряване на чернодробната функция.
4. Джинджифил
И накрая, джинджифилът е отлично храносмилателно средство. Този корен се откроява със съдържанието си на гингерол, съединение, повишаващо стомашно-чревната активност.
И освен че притежава карминативни свойства, той е и добро естествено слабително, което не дразни червата.
Можете да вземете сух (смлян) или пресен джинджифил. Можем да го приготвим на чай или да го добавим към всички видове яхнии, супи, сокове, млечни шейкове, риба. Защото има способността да засилва вкуса на храната и да осигурява сочност.