4 продукта и за 2 минутки е готово тестото, а след 15 минутки във фурната се топи за секунди в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4 продукта и за 2 минутки е готово тестото, а след 15 минутки във фурната се топи за секунди в устата
4 продукта и за 2 минутки е готово тестото, а след 15 минутки във фурната се топи за секунди в...
23540
4 продукта и за 2 минутки е готово тестото, а след 15 минутки във фурната се топи за секунди в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Френската багета е дълга тънка ролка с твърда хрупкава и мека ароматна пореста вътрешност. Традиционно се приготвя от 4 продукта: пшенично брашно, мая, сол и вода. Оказва се, че е много по- вкусна от обикновен хляб 

Тестото трябва да се меси вечер, така че на сутринта да си направите топли багетки . Обикновено се яде хлебчето, чупейке ги на парчета с ръце, тъй като плътната кора е трудно да се отреже. Но ако искате да използвате багета като сандвич , по-добре е да го нарежете наполовина по дължина или на парчета, за да не изпадне чупливата троха.

 

Съставките

Пшенично брашно 470 g

Суха мая 0,5 пакет

сол 2 ч.л.

вода 375 мл

 

подготовка

В голяма купа смесете пресятото брашно, солта, сухата мая. Изсипете 375 мл топла вода и разбъркайте с лъжица до гладкост. Покрийте съда с фолио и оставете на стайна температура за една нощ.


На сутринта пригответе работната повърхност, като я поръсите с брашно. Оформете тестото, сплескайте и сгънете под формата на плик. Обърнете надолу, покрийте и оставете за още 40 минути. 


След определеното време разделете тестото на три части, всяка превърнете в турникет и леко разтегнете. Покрийте тавичката с лист за печене, излейте тестото и го оставете да престои още 15 минути. По това време предварително загрейте фурната до 250 градуса. 


Печете багети за 12-15 минути. Охладете хляба на телената рейка преди сервиране. 

Багетата е един от символите на Франция заедно с кроасани, гъшия дроб или парфюмите. Ако често имате желание да се почерпите с пресен хляб, но няма достатъчно свободно време, тогава домашната багета във фурната ще бъде бързо и приятно решение.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft