Яйцата са отлична храна, която трябва по-често да се консумира. Ето четири интересни начини да приготвите вкусна храна с тях и още по-често да ги имате във вашето меню.
1. Салата с яйца, бекон и сирене
Необходими съставки за 4 души:
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
3 супени лъжици нискомаслена майонеза
1/4 чаена лъжичка чесън на прах
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка сол
8 сварени яйца
едно авокадо, нарязано на кубчета
2 парчета бекон, пържени и ситно нарязани
30 грама сирене
В купа смесете киселото мляко, майонезата, чесън на прах, черен пипер и сол.
Необходими съставки за 4 души:
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
3 супени лъжици нискомаслена майонеза
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка сол
8 сварени яйца
25 грама ситно нарязан морков
75 грама ситно нарязана краставица
25 грама ситно накълцан млад лук
В купа смесете киселото мляко, майонезата, солта и черния пипер. Яйцата ги нарежете на половинки и отделете жълтъците от белтъците. След това добавете в купата с други съставки и пасирайте, докато получите сместа, която желаете.Прибавете и морковите, младия лук и краставицата.
3. Сладки салата с яйца
Необходими съставки за 4 души:
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
3 супени лъжици нискомаслена майонеза
2 супени лъжици горчица
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка сол
8 сварени яйца
120 грама нарязана целина
40 грама нарязани кисели краставички
3 супени лъжици ситно нарязан сладък лук
Начин на приготвяне:
В купа смесете киселото мляко, майонезата, солта и черния пипер. Яйцата ги нарежете на половинки и отделете жълтъците от белтъците. След това добавете в купата с другите съставки и пасирайте докато получите смес, която желаете. След това добавете и целината, сладкия лук и киселите краставички.
4. Залата Нисоаз
Необходими съставки за 4 души:
3 супени лъжици гъсто кисело мляко или сметана
3 супени лъжици нискомаслена майонеза
2 супени лъжици ситно нарязан червен лук
2 супени лъжици винен оцет
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка сол
8 сварени яйца
150 грама риба тон
225 грама боб (за предпочитане зелен)
3 супени лъжици нарязани маслини
Начин на приготвяне:
В купа смесете киселото мляко, майонезата, червения лук, оцета, солта и черния пипер. Яйцата ги нарежете на половинки и отделете жълтъците от белтъците. След това добавете в купата с други съставки и пасирайте докато получите смес, която желаете. В края добавете и рибата, боба и маслините.