Грехота е хлябът да се изхвърля, но в края на краищата, сухият и твърд такъв не винаги е приятен на вкус! Затова или знаете как правилно да изчислите количеството храна на семейство, или знаете какво да направите от остарял хляб . Например имаме няколко много успешни рецепти, с които определено ще се родите.
Всичко, което трябва да направите, е да съберете съставките, скрити във вашия хладилник, и да включите въображението си. Никой не отменя класическите комбинации от хляб със сирене и кашкавал и шунка, но пък защо да не опитаме с нещо още по- вкусно и интересно. Представям ви интересни ястия, приготвени от остарял хляб .
Пица "Маргарита" от хляб
Съставки
400 г хляб
0,5 чаша вода
250 г кетчуп
зехтин
250 г моцарела
30 г пармезан
босилек на вкус
Подготовка
Нарежете хляба на малки кубчета, покрийте с вода и зехтин, смачкайте на трохи.
Застелете дъното на съда за печене с пергамент и разпределете омекналия хляб равномерно, като леко натискате надолу.
Намажете хлябът с кетчуп, поръсете с настърган пармезан, добавете парченцата моцарела и босилек. Залейте леко със зехтин и печете при 180 ° C за 20 минути.
Затворена пица от хляб
Съставки
400 г хляб
1 чаша. мляко
50 г пармезан
1 яйце
сол на вкус
пипер на вкус
зехтин на вкус
150 г шунка
100 г сирене
риган на вкус
7 чери домата
Подготовка
Нарежете хлябът на кубчета, покрийте го с мляко, разбийте яйце, добавете пармезан, сол и черен пипер. Омесете съставките с ръце, докато месите тестото за хляб.
Загрейте зехтина и разгънете палачинка с половината тесто. Отгоре - филийки шунка и сирене или кашкавал, половинки чери домати. Полейте със зехтин и поръсете с риган и пермезан.
Покрийте пицата с втора палачинка. Пържете до омекване.
Сандвичи "Маргарита"
Съставки
9 филийки препечен хляб
50 мл мляко
80 г кетчуп
100 г пармезан
зехтин на вкус
Подготовка
Поставете филийките хляб върху лист за печене. Намажете ги леко с мляко и след това с кетчуп. Поръсете сандвичите с настърган пармезан и леко залейте със зехтин. Печете 10 минути при 180 ° С.
Багет с кашаквал на фурна
Съставки
1 багет
150 г кашкавал
100 г шунка
Подготовка
Нарежете багета на парчета с големината на чаша за кафе. Направете дупка в центъра за пълнежа.
Нарежете кашкавалът на дебели филийки и поставете в дупките. Поставете шунката там, така че краищата й да са навън. Печете 10 минути във фурна, загрята до 180 ° С.
Можете да персонализирате рецептите според кулинарния си вкус и храната в хладилника. Експериментирайте със сосове и подправки за интересно и вкусно ястие. И забравете да изхвърляте вече хляба