4-те най- лесни рецепти за бързи кифлички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4-те най- лесни рецепти за бързи кифлички
4-те най- лесни рецепти за бързи кифлички
8859
4-те най- лесни рецепти за бързи кифлички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

КИфличките с извара са много меки, буквално се топят в устата ви. В този случай специфичният вкус на извара в тестото практически не се усеща и в него изобщо няма никаква захар или съвсем малко

Това ви позволява да използвате всякакви пълнежи: сирене, ядки, маково семе, конфитюр, шоколад, плодове. Можете дори да включите всичко от фантазията ви. Всичко е във вашите ръце!

Редакторите ни са съставили селекция от 5 оригинални рецепти за кифлички. Опитайте ги и вижте, че е почти невъзможно да им устоите.

 

Преди да приготвите тестото, изварата трябва да бъде прецедена през сито, след това няма да се усети в тестото.

Продукт с всякакво съдържание на мазнини е подходящ за печене, но трябва да знаете, че колкото по-високомаслена е изварата, толкова повече брашно ще е необходимо за тестото. Следователно, помислете за количеството брашно, посочено средно в рецептата.

 

КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА

Проста и вкусна опция, която не изисква добавки, пудри или пълнежи.

 

СЪСТАВКИТЕ

300 г извара
100 г масло
2,5 чаши. брашно (приблизително)
1 супена лъжица захар
1 жълтък
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
растително масло, за да намажете лист за печене

ПОДГОТОВКА

Намачкайте изварата през сито и я смесете с меко масло, докато стане гладка текстура.

Пресейте брашното и го комбинирайте със сол и бакпулвер. Смесете всичко, докато получите еластично тесто. Разточете тестото на топка, покрийте с фолио и изпратете за 30 минути в хладилника. Разточете охладеното тесто със слой от 5 мм. Поръсете го със захар и го навийте с точилка до гладкост. Разделете кръга тесто на равни триъгълници, като пица.

Навийте всяко парче от най-широката част до най-тънката. Поставете кифличките върху намазнена тава за печене и намажете с жълтък отгоре. Печете за 20 минути при температура 180-190 градуса.
Приятен апетит!

 

Кифлички с кашкавал

СЪСТАВКИТЕ

1чаша. брашно
100 г масло
200 г извара
50 г кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
1-2 ч.л. сол

ПОДГОТОВКА

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта. Добавете резени масло и разтрийте в тестото с ръце. Настъргайте кашкавалът на средна ренде, смесете го с извара и полученото тесто. Омесете еластично тесто.
Върху прашна повърхност разточете тестото в правоъгълник и го нарежете на триъгълници. Навийте триъгълниците на рула. Поставете ги върху хартия за печене. Печете за половин час във фурна, предварително загрята до 190 градуса. Кифличките трябва да придобият леко златист оттенък.
 

 

Кифлички С ПЪЛНЕЖ ОТ ЯДКИ

СЪСТАВКИТЕ

230 г пшенично брашно
200 г масло
200 г извара
40 г пудра захар
160 г захар за тестото
1 супена лъжица ядки
2 яйца
захар за глазура за украса

ПОДГОТОВКА

Към брашното добавете изварата, захарта, 1 яйце и нарязаното на кубчета масло. Омесете тестото и го разточете на топка. Увийте в прилепнало фолио и пъхнете в хладилника за около 40 минути. Отделете белтъка и жълтъка от останалото яйце. Нарязаните ядки смесете със захар и яйчен белтък.

Разточете тестото в кръгъл слой, разделете го на триъгълници. Поставете лъжица пълнеж от ядки върху по-широката част на всяка.

Увийте кифличките, намажете с разбит жълтък. Печете 20 минути на 230 градуса, като предварително сте намазани тавичката с олио. 

 

кифлички С ПЪЛНЕЖ ОТ МЕД И МАКОВО СЕМЕ

СЪСТАВКИТЕ

230 гр. Масло
230 гр. Сирене
2 с.л. брашно
1,5 с.л. мак
3/4 чл. мед
1 яйце
2 с.л. захар
0,5 ч.л. канела
1,5 с.л. лимонов сок

ПОДГОТОВКА

Прехвърлете охладеното крема сирене и масло в блендер, добавете сол и разбийте на ниска скорост. След това постепенно добавете брашно за омесване на тестото. Увийте основата във фолио и сложете в хладилника за една нощ.

Сутринта смесете маковите семена с една трета чаша вода, добавете мед, лимонов сок и малко настъргана кора от него. Гответе на слаб огън, докато сместа се сгъсти.

Извадете тестото от хладилника, разточете на правоъгълник и разделете на 3 равни части. Опаковайте ги във фолио и изпратете за един час в хладилника.
Разточете всяко парче тесто на тънък слой и разделете на равни триъгълници. Разстелете пълнежа върху тях и ги навийте на гевреци.
Намажете ги с яйце, поръсете със захар и канела. Печете 30 минути на 180 градуса.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft