Няколко хранителни продукта, които хапваме често и редовно присъстват в ястията ни, могат да са изключително опасни за здравето и живота ни, ако ги консумираме в големи количества или не внимаваме със съхранението им, пише gotvach.bg.
Гъби
Гъбите са една от първите храни, които човечеството е консумирало, а хранителната им стойност е равна с тази на месото. Известното е, че трябва да сме внимателни с подбирането на гъби за ястията си, защото сред тях има и отровни видове.
Не всички обаче знаят, че и ядливите гъби могат да са опасни за здравето, ако са престояли дълго време.
Бадеми
Бадемът има две разновидности – некултивиран и горчив бадем и култивиран и сладък бадем.
Бразилски орех
Бразилският орех е сочен като една от храните, попиващи радиацията на Земята. По тази причина не е полезно да консумирате бразилски орехи в големи количества. Друг от от радиактивните продукти е бананът и според научните изследвания може да се разболеете от лъчева болест, ако изядете повече от 5 милиона банана.
Индийско орехче
Подправянето на ястията с щипка или две индийско орехче ги прави много по-вкусни и ароматни. Но в големи дози подправката ще действа на човешкия организъм, точно както му действа употребата на марихуана.
Индийското орехче в големи количества се превръща в силен халюциноген, а ако се инжектира венозно може да причини смърт. В миналото се е използвал за предизвикване нааборти.